Mestská časť prispela na opravu škôlky

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovské miestne zastupiteľstvo na mimoriadnom zasadnutí schválilo nenávratný príspevok vo výške 700 tisíc korún na rekonštrukciu Materskej školy na Miletičovej ulici. Po tom, čo sa rodičia rozhodli prispieť na opravu zariadenia, poslanci súhlasili s poskytnutím finančnej pomoci.

Škôlka je v havarijnom stave už od roku 1991, keď sa zistil nevyhovujúci stav kanalizácie a vodovodnej prípojky. Financie na rekonštrukciu však chýbali, a tak škôlka chátrala ďalej. Na jar tohto roku bol za nevyhovujúci označený i stav kotolne.

Začiatkom septembra okresný úrad pristúpil k radikálnemu riešeniu, ktoré spočívalo v zastavení prevádzky škôlky a presunutí detí do iných predškolských zariadení. Rodičia sa petíciou obrátili na ružinovského starostu Pavla Kuboviča, ktorý sa snažil situáciu riešiť poskytnutím pôžičky na rekonštrukciu okresnému úradu. Toto riešenie sa ukázalo ako nepriechodné, a tak sa ružinovskí poslanci rozhodli pomôcť sami formou nenávratného príspevku.

Rodičia na opravu zozbierali už 100 tisíc korún a okrem tejto pomoci ponúkli i odborné a pomocné sily pri realizácii rekonštrukcie. Poslanci ružinovského zastupiteľstva prispeli i tak, že sa zriekli odmeny za mimoriadne zastupiteľstvo v prospech rozpočtu mestskej časti.

Treba oceniť, že problém škôlky začala miestna samospráva riešiť bez dlhého otáľania, veď prvá návšteva rodičov u starostu sa uskutočnila len pred niekoľkými dňami.

(saz)

Páčil sa vám článok?