Kontakt medzi školami sa zintenzívni

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami podpísal prezident Viedenských mestských škôl Kurt Scholz a vedúci krajskej školskej správy Branislav Longauer Memorandum o vzdelávaní, ktoré by malo zintenzívniť vzájomný kontakt Rakúska a Slovenska v oblasti školstva.

Mnohé viedenské školy už roky úspešne spolupracujú so slovenskými školami najmä v oblasti vzájomných projektov a výmenných pobytov žiakov. Vzájomná spolupráca sa uskutočňuje medzi obchodnými akadémiami, ale aj učňovskými, základnými a odbornými školami. V roku 1995 začala Viedenská škola cudzích jazykov realizovať s jednou slovenskou školou projekt Dve mestá, jedna rieka.

Výmena informácií sa realizuje prostredníctvom moderných médií a je doplnená pravidelnými projektovými týždňami. Zaujímavý projekt vznikol aj na Obchodnej akadémii v 10. viedenskom obvode. Slovenskí i rakúski žiaci v rámci projektu Skúšobný model firmy, ktorý je v rakúskych učebných osnovách, vypracovali hospodárske koncepcie pre slovenské podniky. Niektoré návrhy slovenskí podnikatelia už úspešne využívajú.

(com)

Páčil sa vám článok?