Milí čitatelia!

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Príchod roku 2000 bude nepochybne najvýznamnejšou udalosťou konca tohto tisícročia. Aj preto chceme posledné tohtoročné dvojčíslo pripraviť tak, ako sa na príchod takéhoto magického roku patrí.

S príchodom nového milénia sa budeme lúčiť s tým odchádzajúcim, ktoré by sme si chceli pripomenúť akousi prechádzkou po míľnikoch tohto posledného bratislavského storočia.

Chceme preto požiadať všetkých Bratislavčanov, ktorí disponujú archívnymi fotografiami, dokumentujúcimi najvýznamnejšie udalosti 20. storočia v Bratislave, aby sa nám ozvali a zapožičali nám týchto jedinečných fotopamätníkov bratislavskej histórie. Príďte k nám do redakcie, napíšte nám, zatelefonujte, pošlite faxovú či emailovú správu. V prípade potreby vás aj navštívime.

Ak máte fotografie napríklad z prelomu 19. a 20. storočia, prvej svetovej vojny, vzniku Československa, ničenia sochy Márie Terézie na dunajskom nábreží, druhej svetovej vojny, bombardovania Bratislavy, oslobodenia, komunistického prevratu v roku 1948, okupácie v roku 1968, z búrania Neologickej synagógy, z búrania Vydrice, výstavby Mosta SNP a ďalších medzníkov života Bratislavy, ozvite sa nám. Prispejte aj vy k vzniku jedinečnej fotoreportáže „Bratislava 1900-1999“.

(red)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie