Oživená tradícia letných estrád na nábreží

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Veľmi čulým miestom, kde sa konali rozmanité kultúrne aktivity, bola v Bratislave kedysi Letná estráda PKO. Stala sa centrom tradičných nedeľných popoludní plných hudby, tanca a dobrej zábavy. Sympatický exteriér poskytoval pohodu, no koncertné programy rušili neďaleko žijúcich obyvateľov, a tak sa muselo od nich upustiť. Nábrežie postupne viac-menej osirelo.

Práve z týchto dôvodov prišiel PKO s myšlienkou opäť oživiť toto kedysi obľúbené vychádzkové miesto všetkých Bratislavčanov. Od 19. júla pripravil Park kultúry a oddychu každú sobotu rámci Kultúrneho leta koncerty. Aby nerušili v blízkosti žijúcich obyvateľov, pódium umiestnili pred hlavnú budovu PKO.

Príjemné závetrie, lavičky a väčšinou aj možnosť občerstvenia začali stále viac priťahovať pozornosť návštevníkov. Kým v júli sa striedali rozmanité hudobné žánre od dychovky cez rock and roll až po operetné melódie, augustové koncerty sa niesli v znamení dychovej hudby.

Zostáva veriť, že snaha obnoviť na dunajskom nábreží tradíciu letných estrád bude pokračovať aj v budúcich rokoch a spestria tak letné mesiace v Bratislave. Rovnako ako obľúbené súťaže a hry pre deti, ktoré PKO počas letných školských prázdnin organizoval každú sobotu a nedeľu na Partizánskej lúke. Deti si tu mohli overiť svoju zručnosť v hádzaní loptičiek, v skákaní vo vreci, preťahovaní lanom či chytaní polystyrénových rybičiek na udicu. Po desiatich školských mesiacoch sa na Partizánskej lúke určite opäť stretnú. 

(pu)

Páčil sa vám článok?