Račania pozývajú na oberačkové slávnosti

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hrozno už dozrelo a vinobranie je už v plnom prúde. Inak to nie je ani v Rači - najznámejšej vinárskej časti Bratislavy. Mestská časť Rača preto pripravila už tradičné Račianske oberačkové slávností, ktoré budú cez víkend 18. a 19. septembra. Bohatý program sa začína už v sobotu krátko popoludní a skončí sa v nedeľu o 21. hodine záverečným ohňostrojom.

Na Námestí hrdinov počas oberačkových slávností vystúpia od 13. hodín dychovky, folklórne súbory a známe hudobné skupiny. Slávnosti otvorí dychová hudba Račanka a alegorický sprievod, ktorý pôjde na Námestie hrdinov od Miestneho úradu Rača. Amfiteáter v Knižkovej doline bude počas tohto víkendu vždy od 14. hodiny patriť detským folklórnym súborom, tanečným skupinám.

Chýbať nebude estráda, sobotný večer bude v znamení ľudovej veselice a ten nedeľný zase vyplní diskotéka. Na parkovisku pred Nemeckým kultúrnym domom budú v sobotu i v nedeľu od 13. hodiny vyhrávať rockové kapely ako Para, Themo či Volvic Pič, The Screams a Dorian Gery. Malý amfiteáter pred kultúrnym strediskom na Žarnovickej ulici bude patriť deťom, pre ktoré tu je v obidva dni od 14. hodiny pripravené zábavné popoludnie.

Ako nám povedal starosta tejto mestskej časti Pavol Bielik, v Rači sú počas oberačkových slávností vítaní všetci Bratislavčania. On sám verí, že príjemné septembrové počasie a dobré víno prilákajú množstvo návštevníkov. najväčší záujem bude pravdepodobne o ochutnávky hrozna - muštu - burčiaku - vína, ktoré budú v sobotu o 14.30 a 18.00 v Obecnom dome Alstrova, a o sobotné pečenie prasiatka pri Nemeckom kultúrnom dome. Od 14. hodiny tu bude prehliadka motoriek Harley Davidson a počas celého dňa budú mať Bratislavčania možnosť prezrieť si na školskom dvore ZŠ Tbiliská vojenskú techniku.

V sobotu i v nedeľu bude na miestnom úrade možnosť kúpiť si príležitostnú obálku opečiatkovanú príležitostnou pečiatkou račianskych oberačkových slávností. V nedeľu potom bude od 15.00 v Obecnom dome Alstrova ukážka tradičného lisovania hrozna a na Kubačovej ulici v tom istom čase vystúpenie najsilnejšieho muža Slovenska J. Barbariča. O 15.30 sa za účasti starostu Rače bude krájať špeciálny oberačkový koláč, z ktorého sa vraj ujde každému návštevníkovi.

(brn)

Páčil sa vám článok?