Schválili nové ceny cestovných lístkov v MHD

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská rada na svojom augustovom zasadnutí schválila návrh stanovenia cien cestovných lístkov. Tie by mali vstúpiť do platnosti spolu s novým tarifným systémom ktorý v Bratislave zavedú 1. januára 2000. Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave, ktorí využívajú jednorazové cestovné lístky, budú mať možnosť výberu z jednorazových a kombinovaných prestupných lístkov.

Jednorazové prestupné lístky budú mať platnosť od 10 do 60 minút a budú stáť 6 až 18 korún. Kombinované lístky budú 30-minútové na 2 alebo 4 jazdy a cestujúci za ne zaplatí 11 až 43 korún. Dopravný podnik Bratislavy tak vychádza v ústrety najmä cestujúcim, ktorí sa prepravujú bratislavskou dopravou z jedného miesta na druhé do 30 minút. Podľa prieskumov verejnej mienky k nim patrí až 80 percent všetkých cestujúcich v MHD. Výška cien nezľavnených cestovných lístkov je diferencovaná aj podľa hraníc dĺžkového tarifného pásma.

Členovia mestskej rady schválili aj návrh opatrení na zvýšenie bezpečnosti v Bratislave. Ten by mal v praxi priniesť zvýšenie počtu mestských policajtov v uliciach mesta, ako aj ich lepšie technické vybavenie minipočítačmi a tlačiarňami. V návrhu sa ráta aj s využitím stacionárnych kamier v exteriéroch mesta. Na rokovanie Národnej rady je už predložená novela zákona o obecnej polícii, ktorá má od 1. 1. 2000 rozšíriť kompetencie a zefektívniť prácu obecných polícií. 

(brn)

Páčil sa vám článok?