Kultúrne leto azda uspokojí každého

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Staromestské Kultúrne leto, ktoré má počas nasledujúcich dvoch letných mesiacov v programe viacero atraktívnych podujatí, pokračovalo v piatok 25. júna Jazzovou loďou. Koncert Petra Lipu s Bandom počas plavby na výletnej lodi Žilina bol zážitkom nielen pre skôr narodených, ale i pre mladých poslucháčov.

Najlepším dôkazom, a určite to potvrdia všetci, ktorí sa v ten večer plavili loďou z osobného prístaviska na Devín a späť, bola roztancovaná paluba. Výborne sa však zabávali aj tí, ktorí sa nevlnili v džezovom rytme. S pohárom šampanského, či iného chladivého moku vychutnávali atmosféru piatkového večera na roztancovanej plaviacej sa lodi. Hluk lodných motorov, ktoré tlačili plavidlo hore prúdom, sa miešal s hlasnou vravou. Postretávali sa tu známi i neznámi, z ktorých sa po dvaapolhodinovej plavbe stali tiež známi. Keď po zakotvení vystupovali z lode, viacerí zhodne skonštatovali, že podobnú akciu si čoskoro zopakujú. Príležitosť na to bude už 9. júla, keď Jazzová loď opäť vypláva.

Piatkový večer sa však zďaleka nekončil. Na Hlavnom námestí a Laurinskej ulici čakalo všetkých obyvateľov a návštevníkov Bratislavy prekvapenie. Presne o deviatej sa Rolandova fontána zahalila do žltého svetla a potom po každej hodine menila svoju farbu - svietila na zeleno, modro, červeno... Nasvietený Roland však nebol jedinou atrakciou v Starom Meste, ktorá od toho večera spríjemňuje pobyt v centre mesta. Na Laurinskej ulici pred Divadlom P. O. Hviezdoslava je zavesená a v noci nasvietená kovová mreža, ktorá symbolizuje Laurinskú bránu, kedysi stojacu v týchto miestach.

Okrem nových atrakcií sa historické jadro stalo miestom už tradičného konania výstavy Socha a objekt, ktorá v uliciach, dvoroch a na námestiach Starého Mesta prezentuje tvorbu 40 umelcov z celého sveta.

Kultúrne leto teda odštartovalo pompézne, azda svojím ďalším priebehom uspokojí aj tých, ktorých doteraz neoslovilo. Možno k tomu prispejú aj čoraz populárnejšie Korzo párty, z ktorých najbližšia sa uskutoční už 17. júla. Bude nostalgická, venovaná Beatles a Elvisovi Presleymu, slávnym muzikálom, operetám a evergreenom, jednoducho všetkým, ktorí budú mať chuť si zaspomínať. Kto má rád niečo tajomné, ten si zas určite príde na svoje 7. augusta počas Magickej Korzo párty s kúzelníkmi, žonglérmi a akrobatmi. No a tým najhorkokrvnejším je určená posledná Korzo párty - Fiesta, ktorá 28. augusta španielskymi a juhoamerickými tancami prinesie na korzo horúcu atmosféru a temperament južných krajín. Takže, príjemné leto.

(brn)

Páčil sa vám článok?