Veľkonočné trhy sa už v Bratislave začali

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 20. marca sa na Hlavnom námestí začali tradičné Veľkonočné trhy, ktoré Bratislavčanom pripomínajú atmosféru blížiacich sa sviatkov. Predajcovia ponúkajú ľudovoumelecké a dekoratívne výrobky, ktoré patria neodmysliteľne k tradícii Veľkej noci.

V drevených stánkoch si môžu všetci návštevníci Hlavného námestia kúpiť kraslice, korbáče, perníky, ale aj bahniatka, zlatý dážď a dekorácie zo sušených kvetov. Medzi ponúkanými výrobkami nájdete aj tradičné bratislavské suveníry, pohľadnice, keramické miniatúry, bábky a obrázky z Bratislavy.

Ako súčasť veľkonočnej výzdoby sa dajú použiť aj malé farebné kovové vedierka s pestrofarebnými drevenými kvetmi, ktoré ponúkajú v jednom zo stánkov. Napriek tomu, že do Veľkej noci nezostáva príliš veľa času, mnohí s ich prípravami ešte nezačali. Svedčí o tom aj poznámka jedného z predávajúcich, ktorí nám povedal, že ľudia zatiaľ viac obzerajú, ako kupujú. Posnažiť sa a prilákať čo najviac zákazníkov by však mali predovšetkým obchodníci, ktorí z 22 stánkov vyhradených na predaj veľkonočných ozdôb, využívali počas našej návštevy na námestí asi polovicu.

Trhy potrvajú až do Veľkonočného pondelka. Po sviatkoch sa na Hlavnom námestí opäť začne tradičná sezóna predaja dekoratívnych a ľudovoumeleckých predmetov, ktorá potrvá až do 30. októbra.

(brn)

Veľkonočné trhy na Hlavnom námestí zatiaľ Bratislavčanov príliš nezaujali.
FOTO - Juraj Mladý

Páčil sa vám článok?