Ľudia chcú stretnúť kultúru na chodníku

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

K letnému koloritu Bratislavy už neodmysliteľne patria aj akcie Kultúrneho leta, ktoré v letných mesiacoch organizuje mesto a jeho mestské časti. V centre sme zastavovali okoloidúcich s otázkou, ako na nich dýchla uličná kultúra.

Juraj D., študent: Všimol som si v meste sochy, ktoré sa tu objavujú už viac rokov. Neviem, či to patrí ku Kultúrnemu letu, ale zaregistroval som aj vystúpenia pouličných hudobníkov. Niektorí hrajú celkom dobre, iní by sa mohli radšej venovať niečomu inému.

Anita K., skladníčka: Nechodím do centra často, takže som ešte nijakú kultúru nevidela, ale aj z vašich novín, ktoré pravidelne čítam, viem, že v Bratislave je Kultúrne leto. Na niektoré z akcií sa možno pôjdem pozrieť, keď mi zvýši čas.

Alexandra B., predavačka: Videla som iba koncert The Cassidy´s na námestí, ale neviem, či to bolo Kultúrne leto. Zdá sa mi, že tie akcie sú málo spropagované, na uliciach nevidieť plagáty, ktoré by mali lákať na tieto kultúrne podujatia. Na nejaký koncert na námestí by som sa určite išla rada pozrieť.

Miloš P., učiteľ: Zatiaľ som nezaregistroval, že sa niečo deje. Vlastne až na sochy a osadenie tej mreže na Laurinskej ulici, ale neviem, či aj to je súčasťou Kultúrneho leta. Myslím si, že viac podujatí by sa malo odohrávať priamo v uliciach mesta. Ľudia by takpovediac stretli kultúru na chodníku, bez vstupného a bez zháňania lístkov. Nemuseli by chodiť oni za ňou, ale ona by prišla k nim. V dnešnej dobe uponáhľaných a zaneprázdnených ľudí by to ocenili iste viacerí.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?