Chorvátske múzeum dokončia v máji

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Chorvátske múzeum na Istrijskej ulici 68 v Devínskej Novej Vsi, ktoré je súčasťou kultúrno-spoločenského centra Kultúrna záhrada a budujú ho už od jesene 1998, definitívne dokončia v máji tohto roka.

Chorvátske múzeum je novostavba, ostatné stavby areálu sú rekonštruované. Jeho výstavba bola v rokoch 2001-2003 prerušená. Pre bližšiu predstavu možno uviesť, že Chorvátske múzeum je riešené formou dostavby vo vnútrobloku kultúrno-spoločenského centra Devínska Nová Ves Kultúrna záhrada.

V hlavnom objekte z uličného frontu sú v pravom krídle umiestnené prevádzky predajní samostatne komunikačne prepojených na Istrijskú ulicu. V tomto krídle je navrhnutý komunikačný prechod do múzea, ktorý jednak zväčšuje únikové cesty z nádvoria, jednak plní požiadavku možnosti samostatného komunikačného prepojenia novostavby Chorvátskeho múzea na Istrijskú ulicu.

V prístavbe v dvorovej časti je Chorvátske múzeum riešené ako samostatný jednopodlažný objekt s využívaným podkrovím a suterénom. Dvorný priestor je navrhnutý ako rozptylový a oddychový s možnosťou posedenia. Podkrovné priestory a suterén budú slúžiť Slovenskému národnému múzeu na expozíciu a depozit. Prízemie sa bude využívať na krátkodobé expozície, školskú výučbu, spoločenské stretnutia, prezentácie. Investorom výstavby je mestská časť Bratislava - Devínska Nová Ves.

Páčil sa vám článok?