Bratislavský bál siedmykrát v Redute

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 10. februára o 19.30 vstúpia do bratislavskej Reduty dámy a páni v róbach a smokingoch. Cieľom ich návštevy však nebude pasívne oddávanie sa tónom úchvatnej hudby, ako je v Redute zvykom.

Sami sa stanú účastníkmi noblesného podujatia, ktoré sa každoročne objavuje v plesovom kalendári Bratislavy. V Redute bude totiž reprezentačný mestský ples - Bratislavský bál, ktorý je už siedmy rok považovaný za jeden z vrcholov bratislavskej plesovej sezóny.

Bratislavský bál má tri programovo originálne hudobné a tanečné scény v troch sálach, z ktorých každá má svojich verných priaznivcov - Veľká sála, Divadelná sála i Kaviareň. Dramaturgia bálu je zámerne koncipovaná tak, aby si na svoje prišli priaznivci rôznych typov tanečnej hudby. Na scéne Veľkej sály sa môžu návštevníci každý rok tešiť na skutočné hviezdy hudobného neba i komornejšie, no rovnako kvalitné súbory. Tohto roku vystúpia okrem iného speváčky Tina a Silvia Josifoská, salónny orchester Afrodité, Mango Salseros, Nothing but Swing a orchester Mood Dance.

Na Bratislavskom Bále sa každoročne odovzdáva cena „Bratislavská čučoriedka“, spojená s pamiatkou na Júliusa Satinského - ocenenie vzácnych ľudí, ktorí pre mesto urobili niečo hodnotné alebo podnetné. Prvým tanečným otváracím ceremoniálom bálu je predtancovanie mladých tanečných párov z Tanečnej školy Jagermajster, zvyčajne na tóny valčíka, pri ktorom sú mladé dámy a páni uvedení do spoločnosti. 

Jednou zo špecialít Bratislavského bálu je aj polnočné prekvapenie - niečo, čo nedovolí hosťom zaradiť si toto podujatie medzi ostatné, klasické plesy. V minulom roku to boli nádherné karnevalové masky, dovezené priamo z Benátok, ktoré si hostia odniesli ako darček (a peknú spomienku na čarovne zmenenú atmosféru) domov. Aj tento rok sa môžu návštevníci tešiť na niečo skutočne výnimočné.

Ďalšou jedinečnou tradíciou Bratislavského bálu sú Polnočné noviny, v ktorých sa okrem zaujímavostí o histórii plesov a podrobnostiach o cene Bratislavská čučoriedka objavia aj fotografie priamo z aktuálne prebiehajúceho bálu.

Bratislavský bál vyniká aj kulinárskymi špecialitami, vďaka ktorým si prídu na svoje skutoční gurmáni. Moderátormi večera budú Iveta Malachovská a Vladimír Vondrák.

Predaj a rezervácia vstupeniek: Neckermann Slovakia, Panská 23, tel.: 5443 0983.

(dš, bkis)

Páčil sa vám článok?