V Horskom parku sa bude muzicírovať

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Každú nedeľu počas letnej sezóny bude v Horárni Horský park hrať komorná hudba. Nadácia sa aj touto cestou snaží vrátiť Bratislave, ktorá bola chýrna dobrou hudbou, časť jej niekdajšieho koloritu.

Muzicírovanie vo vtedajších záhradných kaviarničkách a reštauráciách v okrajových častiach alebo v kopcoch nad mestom malo osobitný pôvab.

V nedeľu 6. júna sa môžu hostia horárne tešiť na vystúpenie Petra Lipu, ktorý už tradične venuje jeden júnový koncert pod stromami Bratislavčanom. O týždeň príde do Horského parku kocertovať Adriena Bartošová. Neskôr by mali prísť hrať bratislavskí džezmani - Old boys a prisľúbila sa aj jednotka slovenského country Alan Mikušek. Koncerty trvajú od 16.30 do 19.30.

V horárni vyšli v ústrety želaniam Bratislavčanov a predĺžili otváracie hodiny záhrady i libressa do 21. hodiny. Zástupcovia Nadácie Horský park veria, že ich počin bude inšpirovať aj bratislavských podnikateľov. Kedysi bolo prírodné okolie mesta plné záhradných výletných zariadení, no dnes je tento trh prázdny.

(kp)

Páčil sa vám článok?