Najväčšiu tortu na Slovensku zjedli za 2 hodiny

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Najväčšiu tortu na Slovensku mali možnosť vidieť a ochutnať návštevníci bratislavského Shopping parku Soravia počas osláv prvého výročia tohto nákupného strediska, ktoré sa uskutočnilo v predposledný májový víkend.

Na prípravu tohto 300 kilogramového „kolosu“ potrebovali cukrárenskí špecialisti celé 4 dni, pričom spotrebovali 2200 vajec, 80 kilogramov múky, 80 kg cukru rovnaké množstvo margarínu a 65 litrov mlieka. Návštevníci Soravie ju stihli zjesť za necelé dve hodiny.

Napriek vrtkavému počasiu sem počas víkendu prišlo mnoho návštevníkov, nielen za nákupmi, ale i za zábavou. O tú sa starali napríklad moderátori Fun rádia, ktorí vysielali priamo z parkoviska pred Soraviou. V priemere každý piaty návštevník si z návštevy odniesol aj vecnú cenu, deti zase nafukovacie balóny, ktorých tu lietalo neúrekom, ale potešiť sa mohli aj vystúpením klauna Ronalda McDonalda.

Bratislavský Shopping park Soravia ponúka na ploche 10 tisíc metrov štvorcových odevy, obuv, hračky, športové potreby, autopríslušenstvo, elektroniku, potraviny a občerstvenie v 24 predajniach. Od októbra minulého roku pokračuje druhá etapa budovania nákupného parku výstavbou nábytkovej haly, ktorú otvoria v auguste tohto roku. Postavením haly s rozlohou 2000 metrov štvorcových, v ktorej bude kultúrno-zábavné centrum, sa ukončí tretia etapa výstavby tohto spoločensko-obchodného komplexu.

SPS sa stane súčasťou veľkej siete nákupných centier, ktoré budú vznikať vo východoeurópskych krajinách. Bratislava je prvým mestom v tejto sieti. Podľa vyjadrenia zástupcu majiteľa shopping parku rakúskej spoločnosti Soravia Gruppe, by k nim postupne mali pribudnúť aj Košice a Banská Bystrica.

(mil)

Páčil sa vám článok?