Na Hlavnom námestí bude Deň bez bariér

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 29. mája bude centrum Bratislavy a jeho Hlavné námestie už po tretíkrát patriť Dňu bez bariér. V spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a podporou Českej poisťovne Slovensko a agentúry Monarch ho organizuje Detský fond Slovenskej republiky - Konto bariéry.

Organizátori chcú týmto podujatím vyjadriť vďaku všetkým, ktorí pomohli postihnutým deťom a zároveň dať možnosť ľuďom aby tieto deti spoznali a uvedomili si, že sú vlastne také ako ich vlastné.

Ako nám povedala generálna sekretárka fondu Alena Synková, touto akciou chcú osloviť všetkých, ktorí sa s problémom postihnutých či hendikepovaných detí bežne nestretávajú. A práve tí by mohli pomôcť najviac, ani nie finančným darom, ale už len tým, že si pred problémom zdravotne postihnutých prestanú zakrývať oči. „Je to možno maličkosť, ale stačilo by napríklad, aby bolo viac bezbariérových domov, aby chodníky mali nižšie obrubníky. Tých bariér, ktoré nás obklopujú, je veľmi veľa. No tá najväčšia je práve ľudská ľahostajnosť,“  dodáva A. Synková.

Tohtoročným lákadlom Dňa bez bariér budú, samozrejme, deti z viacerých domovov a ústavov z Bratislavy a okolia. Chýbať však nebudú ani známi umelci ako Paľo Hammel, Metalinda, Martin Madej, Miška Paštéková, hviezdy slovenskej verzie muzikálu Dracula a Slávici na ulici. Prídu aj Kakaovníci Martin a Igor, Majster N a zatancujú deti zo súboru Magdy Thierovej. Na záver programu, ktorý sa začne krátko pred treťou a skončiť by sa mal o ôsmej večer, zaspieva a zatancuje Freddy´s Dance Group.

(mon)

Páčil sa vám článok?