Musí sa v divadle fajčiť a vulgárne nadávať?

19.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vlani v decembri som bola po dlhom čase v divadle, na predstavení Trojkráľový večer v DPOH. Aké bolo moje zdesenie, keď herečka začala fajčiť na javisku cigaretu!

Zákon o ochrane nefajčiarov jasne hovorí, že je zakázané fajčiť vo verejne prístupných budovách bez výnimky. Gymnázium, ktoré navštevuje môj syn, kúpilo vyše 70 lístkov na toto predstavenie, boli tam teda aj deti vo veku 10 - 11 rokov. Evidentne nikoho nezaujíma, že medzi nami žije veľa alergikov a nefajčiarov, ktorí tiež chodia za kultúrou. To sa majú zadusiť, alebo sedieť doma?

Po prestávke nasledoval ďalší šok - v hre boli použité tvrdé vulgarizmy z úst herca, ktorý hral šaša slečny Olívie! Prepáčte, ale kultúru si predstavujem naozaj inak! Z našej rodiny sme boli v divadle tri generácie a všetci sme boli veľmi nepríjemne prekvapení týmito „novinkami“ našej divadelnej scény.

Výkony našich hercov boli síce perfektné, ale vo mne ostal veľmi nepríjemný pocit a „chrobák“ v hlave - či sa pri najbližšej návšteve divadla nemám vopred informovať, či sa v predstavení nefajčí a nenadáva? Lebo to radšej ostanem doma.

Ing. Monika Tisovčíková, Ružinov

LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?