Hudobná skupina Bukake v Astorke

19.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mená Buntaj, Tatár a Gašpar poznáme už desať rokov z hudobnej zostavy Petra Lipu, tentokraz však prichádzajú v celkom odlišnom preoblečení. Na koncerte 28. januára o 19.00 v Divadle Astorka, vystúpia pod názvom Bukake. Priaznivci troch hudobníkov už vedia, že táto značka prináša na pódiá kvalitný hudobný zážitok.

Juraj Tatár, Martin Gašpar a Marcel Buntaj si na svoj prvý album z roku 2005 nepozvali žiadneho hosťa. CD s názvom Bukake jazz sa nesie v duchu soundu osemdesiatych rokov. Skladby si získali veľmi dobré ohlasy u publika. Mená členov Bukake sú dobre známe slovenským a českým poslucháčom z obrovského množstva projektov.

Všetci traja patria medzi najvyhľadávanejších hráčov Slovenska. Na svojich koncertoch sa zámerne vyhýbajú nekonečnému improvizovaniu. Všetky ich skladby sú vo forme „pesničiek“, so zachovanou tradičnou kompozíciou. A keďže sami majú radi „pesničky“, chcú ich ponúknuť aj publiku. Živá zmes fusion a elektrického džezu poteší všetkých, ktorí prídu na koncert do divadla Astorka v nedeľu 28. januára o 19.00 h.

(dš)
Páčil sa vám článok?