V horárni sa rozbiehajú tradičné akcie

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Prírodné klzisko, ktoré vďaka mrazivým dňom niekoľko dní prinášalo radosť školákom, sa roztopilo, no ak sa zima vráti, bude klzisko opäť. V horárni v Horskom parku sa rozbiehajú pravidelné programy.

Novinkou je Pánsky klub, čo je každomesačné stretnutie pánov - romantikov pri kálaní dreva spojenom s debatami. Koná sa každú druhú sobotu v mesiaci (najbližšie 13. februára a potom 13. marca medzi 9. a 14. hodinou). Ča príchodu a odchodu je ľubovoľný, vlastná sekera a skúsenosť s kálaním je vítaná, nie je však podmienkou.

Po dlhšom období vynútenej „abstinencie“ vracia sa nadácia opäť do Horského parku, okrem iného aj každomesačnými dobrovoľníckymi brigádami. Ide o manuálne ochranárske práce v prospech parku. Začína sa o 10.00 v záhrade horárne, pracuje sa do 13.00. Tieto akcie sú vhodné pre ľudí každého veku i pre rodičov s deťmi. Prvá z brigád sa uskutoční v sobotu 27. februára a ďalšia 27. marca.

Blížia sa aj susedské blšie veľtrhy, prvé budú 3. apríla a potom až do októbra vždy počas prvej soboty v mesiaci. V máji sa začnú nedeľné koncerty Hudba pod stromami. Veľa zaujímavých prednášok a akciií sa začne už čoskoro v ochranárskom domčeku oproti horárni. V nedeľu 30. mája sa uskutočnia bežecké preteky Milá míľa v parku.

Horáreň Horský park je verejnosti k dispozícii denne, záhrada od 9. hodiny do tmy, libresso od 13. do 20., cez víkend už od 11. hodiny. Nadáciu možno navštíviť denne od 9. do 20. hodiny. V pondelok a utorok je zatvorené. Nadácia je verejnosti dispozícii aj nonstop na telefónnom čísle 5478 9050, kde je fax aj záznamník.

(hp)

Páčil sa vám článok?