Nový smutný rapový klip Domov. vyzýva ľudí k zodpovednosti za volantom

22.4.2024

Zdroj: Pamela Duchnitzka

Páčil sa vám článok?

Raper a spevák Denny Veselý vyrozprával svoj skutočný príbeh. Spojil sa s hudobným skladateľom Martinom Kráľom a výsledkom je singel Domov. Ich spoločný singel s názvom Domov. je viac ako len príbehom. Vyzýva k zodpovednosti za volantom a je mementom pre všetkých.

Raper a spevák Denny Veselý sa rozhodol vyrozprávať ďalší skutočný príbeh zo svojho života. Na spoluprácu oslovil známeho hudobného skladateľa Martina Kráľa. Rovnako ako vo všetkých svojich doterajších projektoch, aj tentoraz Denny Veselý čerpá témy zo svojho života. Jeho nový singel je skutočným a zároveň tragickým príbehom, z ktorého sa musel doslova „vypísať“.

Pesnička Domov. je skutočný príbeh, ktorý zažil. Jedného dňa sa stretli traja v podstate neznámi ľudia, poznali sa viac-menej z videnia. Ich životy sa preplietli, keď si spoločne sadli do auta a došlo k autonehode. Jeden podľahol zraneniam, druhý dostal trest a tretí ti o tom teraz môže hovoriť. Mimochodom, zachránil ho bezpečnostný pás. Nielen jeho...

Pre svoj nový singel sa rozhodol spontánne osloviť na spoluprácu hudobného skladateľa Martina Kráľa, s ktorým sa dovtedy nepoznal. Denny vedel, že jeho tvorba je veľmi emotívna a piano dodá jeho pesničke tú správnu atmosféru. Dennyho ponuku Martin prijal, lebo sa mu páčia jeho projekty. Majú príbeh, hĺbku, a čo je najdôležitejšie – môžu pomôcť ľuďom. Navyše obaja dobre vedia, čo dokáže spôsobiť alkohol za volantom. Keď bol Martin mladý chlapec, brigádoval s kamarátom v jednom bare a jedného dňa nasadol pod vplyvom alkoholu do auta s ďalšími dvomi chlapcami. Zábavná jazda však nabrala iný smer a skončila tragicky. V aute vyhasli tri mladé ľudské životy.

Zdroj: Pamela Duchnitzka

Pri komponovaní hudby Martin myslel na svojho kamaráta a jeho koniec, ktorý bol pre neho traumatizujúci, a na ktorý nikdy nezabudne. Predstavoval si, ako asi sadal do auta, ako pri tom nerozmýšľal, dupol na plyn a vydal sa na cestu.

Poslaním pesničky je upozorniť na problém alkoholu, jeho nadmerného požívania a množstva dopravných nehôd. Jej názov vysvetľuje Denny, ktorý je zároveň aj autorom textu: „Pesničku som sa rozhodol nazvať Domov., lebo po udalosti, pri ktorej som mohol prísť o život aj ja, som sa vrátil viac “k sebe” a prehodnotil som moje fungovanie v živote. Napriek bolesti som práve doma precítil danú chvíľu a moje bytie sa tešilo, že je. Nič iné nechýbalo a nebolo potrebné. Denne sú na cestách tisíce ľudí, ktorí smerujú domov. A je našou spoločnou spoločenskou zodpovednosťou, aby sme sa tam aj všetci dostali. Každá nepozornosť, mobil alebo alkohol za volantom, môže spôsobiť, že sa niekomu zo sekundy na sekundu kompletne zmení život. Preto buďme obozretní na cestách domov,“ uzatvára Denny Veselý.

Singel Domov. vychádza spolu z videoklipom, ktorý sa nakrúcal v Prahe. Poďakovanie za jeho vizuál patrí Chaplymu a Patrikovi. Nad beatom držal dohľad El Murdo a o mix master a final aranž pesničky sa postaralo Starmusic studio Bratislava, kde sa song aj nahrával.

(ts)

Páčil sa vám článok?