Silvestrovské oslavy sprevádzala dobrá nálada

1.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na silvestrovský program v centre Bratislavy sa prišlo zabaviť takmer 100 tisíc domácich i zahraničných návštevníkov. Vyvrcholením osláv bolo laserové odpočítavanie starého roka a ohňostroj nad Dunajom.

Takmer polhodinovú svetelno-akustickopyrotechnickú show na Rázusovom a Vajanského nábreží sprevádzanú vystúpením Mariána Vargu si prišlo pozrieť okolo 30 tisíc ľudí. Ako uviedol vedúci oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu Milan Vajda, organizátori sú s priebehom osláv a s návštevnosťou spokojní, bez problémov prebehlo aj odpočítavanie posledných 60 sekúnd roka 2006. Najväčší problém podľa Vajdu bola hmla, pre ktorú nebolo možné celkom sledovať najvyššie svetelné efekty ohňostroja.

Návštevníkov osláv zabával niekoľkohodinový koncert hudobných skupín na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, nechýbala ani silvestrovská diskotéka. Silvester v Bratislave bol pokojný a bezproblémový, polícia nemusela počas osláv príchodu nového roka riešiť žiadne trestné činy ani priestupky. Ako uviedol riaditeľ odboru skráteného vyšetrovania Miroslav Chlebovec, oslavy boli na veľmi dobrej úrovni a priniesli so sebou najmenej problémov a zranení za posledné roky. Záchranná služba zaznamenala iba jedno menšie zranenie. "Jeden starší pán sa potkol a spadol, úlohu v tomto zohral pravdepodobne aj alkohol a únava. Muž však bol ošetrený na mieste a následne prepustený domov," povedal Chlebovec.

(brn, sita)
FOTO - Filip Malý

Páčil sa vám článok?