Silvestrovská zábava v uliciach Bratislavy

31.12.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislava dnes opäť zažije veľkolepú oslavu konca starého a príchodu nového roka. V centre mesta bude pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta pripravený už od popoludnia bohatý kultúrny program.

Bratislavské Silvestre majú svoju neopakovateľnú atmosféru už niekoľko rokov. Centrom osláv bude opäť Hlavné námestie. Už od skorého popoludnia sa prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky budú môcť návštevníci osláv stať účastníkmi polnočných okamihov v iných svetových metropolách a v rôznych časových pásmach. Hviezdoslavovo námestie sa zasa premení na veľkú diskotéku, ktorá bude tancachtivých návštevníkov lákať od 21.00 h do takmer druhej hodiny po polnoci.

Program na Hlavnom námestí, ktorý bude moderovať Juraj Mokrý, otvorí o 19.00 h koncert skupiny Ska-Pra Šupina. O 20.00 h ich vystrieda skupina Vidiek, ktorú v roku 2007 čaká oslava 20. výročia vzniku kapely. O 21.00 h roztancuje a rozospieva silvestrovskú Bratislavu skupina Gladiator, o 22.00 h ich vystrieda bratislavská skupina Hex a o 23.00 h kapela Para. Nový rok Bratislavčania privítajú spolu so skupinou  Polemic.

Hviezdoslavovo námestie bude od 18.00 h patriť skupine Preßburger Klezmer Band. Popredný zástupca žánru ethno/world music a súčasne prvá klezmerová kapela na Slovensku dotvára klezmer, t.j. ľudovú hudbu východoeurópskych Židov, vlastnou interpretáciou, originálnymi aranžmánmi a kombinuje ho s inými hudobnými štýlmi. Sendreiovci & Kokavakere Lavutára, reprezentujúci súčasný rómsky folklór budú hrať od 19.00 h. O 20.00 h Mango Molas predstaví svoj nový koncertný program, ktorý zatiaľ predviedli len v zahraničí, takže na Silvestra v Bratislave to vlastne bude premiéra. Návštevníci sa ale môžu tešiť aj na skladby z prvého cd Mango Molas, ktoré samozrejme zostávajú v repertoári, vrátane hitu "Plaváreň". Tradičná silvestrovská open-air party v štýle najväčších hitov uplynulého roka sa začína o 21.00 h.

Na záver programu príde polnočná pozvánka pre všetkých Bratislavčanov na Vajanského a Rázusovo nábrežie do "epicentra" odpočítavania posledných sekúnd starého roka. Tradične kvalitný ohňostroj, odpaľovaný z petržalského brehu Dunaja, bude hudobne naživo sprevádzať azda najznámejší žijúci klasik slovenskej hudby - Marián Varga. Kombinácia originálnej Vargovej hudby, pyrotechnických a laserových efektov a najväčšej bratislavskej scény - rieky Dunaj sľubuje naozaj jedinečný a neopakovateľný zážitok.

Páčil sa vám článok?