Mestské vianočné trhy sa skončia v sobotu

21.12.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania a návštevníci mesta, ktorí ešte nestihli nakúpiť suveníry alebo ochutnať občerstvenie vianočných trhov na Hlavnom a Františkánskom námestí, tak môžu urobiť do sobotného večera.

K dispozícii im je 106 stánkov, z toho 41 gastrostánkov, vo zvyšných sa predávajú vianočné darčeky. Na tohtoročných trhoch, ktoré sa začali 24. novembra, si mohli návštevníci pozrieť takmer každý deň aj kultúrny program, posledným vystúpením bude v sobotu o 17.00 h koncert old-time bandu Funny Fellows. Zoskupenie má v repertoári ranné blues, hillbili, hudbu kočovných kabaretov, gospel, spirituál a ragtime.

Bratislavské vianočné trhy sú charakteristické najmä tradičnou národnou gastronómiou, ako je napríklad cigánska pečienka, pečené klobásy, mastný chlieb s cibuľou, pagáče, husacie a kapustné lokše, kapustnica, varený punč, víno či grog. Zakázaný je predaj tvrdého alkoholu, ale aj piva.

Okrem občerstvenia predajcovia ponúkajú rôzne výrobky z dreva, skla či papiera, vianočné ozdoby, pletené oblečenie, koberce, hračky, cukrovinky, knihy v ručnej väzbe. Na vianočnom trhu tradičných remesiel výrobcovia ponúkajú drotárske, drevené, kovové, tkáčske a iné umelecké výrobky. Magistrát Bratislavy z prenájmu stánkov získa približne 8,8 miliónov korún.

Páčil sa vám článok?