Vianočné trhy aj na Dobrovičovej ulici

18.12.2006
Páčil sa vám článok?

Od stredy do piatku 20. až 23. decembra zavládne na Ministerstve pôdohospodárstva ozajstná sviatočná vianočná atmosféra. Na nádvorí ministerstva na Dobrovičovej 12 sa totiž v stredu o 12.00 h otvoria po prvýkrát Vianočné trhy Zemeslužby.

Každý deň od 12.00 do 21.00 h privítajú všetkých návštevníkov vo svojich 16 stánkoch remeselníci z rôznych kútov našej krajiny. Pracovití, zruční a srdeční ľudia - včelári, ponúkajúci med, voňavé medovníky i medovinu, vinári s ponukou kvalitných slovenských vín, lesníci ponúkajúci vianočné jedličky či rybári s kaďami plnými rýb, keďže súčasťou trhov bude i predaj kaprov a vianočných stromčekov. Nádvoriu ministerstva bude dominovať urastený vianočný strom.

Nebude chýbať vianočná kapustnica, oblátky, varené vínko či ozajstná lahôdka - každý deň jedno pečené prasiatko. Niekoho priláka vôňa pečených gaštanov či vianočného punču, niekoho zvedavosť, či túžba kúpiť vianočné prekvapenie pre svojich blízkych. Každý, kto sem zavíta, si príde na svoje.

V ponuke budú výrobky z kože či dreva od remeselníkov spod Tatier, sviečky či svietniky, výrobky z prútia, rozprávkovo zdobené medovníky či množstvo keramických a najrôznejších vianočných dekorácií a darčekových predmetov.

Jeden zo stánkov - stánok Zemeslužby priblíži návštevníkom rezort pôdohospodárstva, v ďalšom dostane priestor združenie Úsmev ako dar, v ďalšom napríklad výrobcovia zo Zázrivej ponúknu 50 druhov mliečnych výrobkov - syrov či tradičných slovenských korbáčikov. Vianočné trhy na nádvorí ministerstva pôdohospodárstva budú miestom, kde sa správna predvianočná nálada stretne so známou slovenskou pohostinnosťou v duchu slova zemeslužba - práca poctivých ľudí tejto krajiny.

Páčil sa vám článok?