Z Bratislavy na Silvestra bola „Partyslava“

3.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tohtoročné oslavy príchodu nového roku, ktoré sa niesli pod mottom „Silvester opäť v meste“, hodnotia organizátori vďaka priazni počasia, bezproblémovému priebehu a výbornej návštevnosti za jedny z najvydarenejších v novodobej histórii mesta.

Magistrát ďakuje všetkým návštevníkom osláv za vytvorenie výbornej atmosféry počas podujatia a vzorné rešpektovanie všetkých pokynov pri organizácii verejného poriadku. Podľa skromných odhadov bolo v priebehu večera a noci z 31. decembra 2004 na 1. januára 2005 v uliciach hlavného mesta na niektorej z piatich silvestrovských scén a polnočnom ohňostroji viac ako 40 tisíc ľudí. Napriek tomu počas celého večera a noci neprišlo k žiadnym vážnejším incidentom a organizačný štáb v Primaciálnom paláci zažil jednu z najpokojnejších nocí od roku 1999.

Magistrát zároveň ďakuje sponzorom, bez ktorých by tento projekt nebolo možné v takom rozsahu zrealizovať. Uznanie tiež vyslovuje občianskemu združeniu Hlava 98, ktoré pripravilo atraktívnu dramaturgiu podujatia a bezchybnú produkciu.

Podľa primátora Bratislavy Andreja Ďurkovského, ktorý sa oslavujúcim Bratislavčanom prihovoril v priebehu noci dvakrát z veľkoplošnej obrazovky na Hlavnom námestí, návštevnosť tohtoročných osláv potvrdila opodstatnenosť ich organizácie. Cieľom samosprávy hlavného mesta bolo ponúknuť občanom Bratislavy a návštevníkom nášho hlavného mesta atraktívne a bezpečné oslavy v uliciach.

Primátor tiež ocenil, že organizátori počas vystúpenia skupiny Hex poslali aspoň symbolický pozdrav ľuďom trpiacim v juhovýchodnej Ázii.

Pozitívne reakcie a ohlasy ľudí sú pre organizátorov tou najlepšou odmenou. Už koncom januára magistrát pripraví marketingovú ponuku, s ktorou osloví sponzorov kvôli organizácii budúcich osláv na prelome rokov 2005/2006.

Magistrát hlavného mesta tiež pozitívne hodnotí návštevnosť osláv zo strany zahraničných návštevníkov. Bratislava zaznamenala na prelome rokov jednu z najvyšších obsaditeľností svojich ubytovacích kapacít, keď sa v nej ubytovalo vyše 7 tisíc zahraničných návštevníkov, najmä zo Slovinska, Chorvátska, Talianska, Poľska, Veľkej Británie či Írska. V Chorvátsku dokonca niektoré cestovné kancelárie údajne Bratislavu premenovali na „Partyslava“.

Páčil sa vám článok?