Karloveské hody: Hedlajnerom bude český pesničkár Pokáč

14.9.2023
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Heľenine oči, DJ EKG, Korben Dallas, Lavagance i český pesničkár hrajúci na gitaru a ukulele, ktorý vypredal pražskú O2 arénu, Pokáč. Aj títo umelci vystúpia na Karloveských hodoch 2023. Uskutočnia sa od piatka 22. do nedele 24. septembra v Líščom údolí v Karlovej Vsi.

Ako nás informoval hovorca mestskej časti Branislav Heldes, Karloveské hody sa začnú v piatok o 14.00 h na Nám. sv. Františka viazaním hodových strapcov, vystúpením súboru Senioranka, žiakov z umeleckej školy Jozefa Kresánka a následne rock´n´roll-ovej kapely The Crownies (16.00 h). Program bude pokračovať od 18.00 h v Líščom údolí, kde vystúpi prešovská kapela Heľenine oči, ktorá pôsobí na scéne už 24 rokov. Jej vystúpenia sú živé a sú kombináciou rocku, ska, reggae, folku a metalu.

Profesionálny tanec predvedie zoskupenie Tanec ulice (19.00 h). Recisistická hudobná zostava hrajúca zmes hudobných žánrov Tusté Baletky vystúpi o 19.30 h. Po nej príde na rad svetelná šou Stana Mečiara a set DJ EKG.

Sobotný program podujatia, ktoré moderuje populárny Richard Vrablec, sa začne o 14.30 h vystúpením folklórnych súborov Čečinka a Čečina. Pokračovať bude komediálnou rodinnou šou z dielne Sranda Banda. Pôjde o vystúpenie, ktoré bude spájať bábky a bruchovraveckú techniku. Nasledovať bude tanečné vystúpenie Školy breaku (16.00 h), slovenskej kapely Darkness positive (16.30 h) a ukážka rytierskych súbojov (17.30 h). Večerný program o 18.00 h otvorí košická skupina Puding pani Elvisovej. O 19.00 h sa predstaví Karloveské tanečné centrum, o 19.30 h bratislavská rocková skupina Korben Dallas. O 20.30 h uzrie svetlo sveta nová kniha Premeny Karlovej Vsi. Sobotný program uzavrie o 21.00 h indie popová kapela Lavagance.

Karloveské hody otvoria svoj posledný deň v nedeľu o 14.00 h rovnako v Líščom údolí. Najskôr vystúpi dvojica Paci Pac so svojím detským hudobným programom. O 15.00 h ich vystrieda na pódiu folklórny súbor Dolina. Karloveská skladateľka, textárka a interpretka spievajúca v slovenčine, angličtine a francúzštine Janais, ktorá je charakteristická popovým spevom s prvkami folku a šansónu, vystúpi o 16.30 h. Nadväzovať bude umenie nového cirkusu bez zvierat CirKus-Kus.
Hedlajner tohtoročných hodov, český pesničkár Pokáč, vystúpi o 18.00 h. Vo svojich zvyčajne kratších pesničkách spracúva bežné témy zo života so sarkastickým, ironickým, no vždy vtipným tónom. Napriek tomu, že ide o mladého 33-ročného interpreta, spolupracovali s ním už mnohé výrazné mená českého hudobného priemyslu, napríklad hudobník Voxel, speváčka Lucie Bílá či úspešná skupina Mirai.

Do programu Karloveských hodov prispeje aj Karloveská knižnica. V sobotu o 10.00 h vo Vodárenskej záhrade organizuje prednášku o otužovaní. Spojená bude s otužovaním v Karloveskom ramene. Prednášať bude certifikovaná lektorka Michaela Davidovič. Rovnako v sobotu, v čase 10.00 – 16.00 h, budú môcť návštevníci knižnice objaviť knižné poklady v rámci Jesennej knižnej burzy priamo v priestoroch opätovne otvorenej knižnice.
Tí, ktorí radi hrajú malý futbal, budú môcť prísť na futbalové ihrisko na Molecovej ul. Od 8.00 do 18.00 h bude na tomto ihrisku prebiehať Karloveský YessPizza Cup 2023. Súťažiť sa bude v štyroch vekových kategóriách. Záujemcovia sa musia prihlásiť do piatka 15. septembra prostredníctvom e-mailu sport@karlovaves.sk

Súčasťou tohtoročných Karloveských hodov budú tradične aj sprievodné podujatia. Hodový vláčik bude bezplatne premávať v sobotu aj nedeľu z Dlhých dielov do Líščieho údolia a späť. V stane mestskej časti sa budú môcť návštevníci hodov stretnúť so zástupcami Karlovej Vsi. Deti sa môžu odviezť na technike verejnoprospešných služieb. V Komunitnej uličke sa predstavia miestne občianske komunity a združenia.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?