Bezpečnosť osláv bude opäť prvoradá

17.12.2006
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že od začiatku konania osláv príchodu nového roku v centre Bratislavy sa celý projekt obišiel bez významnejšieho incidentu, organizátori pripravili pre všetkých účastníkov jednoznačné bezpečnostné pokyny, ktoré vychádzajú z organizácie podobných veľkých kultúrnych alebo športových podujatí vo svete.

Do jednotlivých zón zábavy bude možné vstúpiť iba cez určené vstupy z Michalskej ulice, Ventúrskej ulice, Mostovej ulice, Gorkého ulice, Jesenského ulice, Laurinskej ulice a z Františkánskej ulice od budovy Hlavnej pošty.

Na vstupoch do centra osláv budú usporiadatelia od 19.00 h vykonávať preventívne kontroly. Návštevníci osláv by nemali mať so sebou sklenené fľaše, kovové a drevené tyče a pyrotechnické prvky. Vstup nebude umožnený ani osobám pod vplyvom alkoholu a psychotropných látok.

Pevné uzávery budú na Kostolnej ulici a Uršulínskej ulici. Blokované vstupy pre obsluhu a technické zázemie programu budú na Klobučníckej a Nedbalovej ulici, Radničnej ulici a Primaciálnom námestí.

Sídlom organizačného štábu bude Primaciálny palác na Primaciálnom námestí, kde bude umiestnená aj ošetrovňa Červeného kríža a stredisko pre stratené deti. V pohotovosti budú sanitné vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci na Hviezdoslavovom a Primaciálnom námestí. O požiarnu bezpečnosť sa bude starať jednotka Dobrovoľného hasičského zboru Staré Mesto.

Občerstvovacie stánky budú na Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí. Organizátori tiež zabezpečili 30 ks ekologických WC, ktoré návštevníci nájdu na Františkánskom námestí a Hviezdoslavovom námestí. Okrem toho budú v prevádzke verejné hygienické zariadenia na Palackého ulici. Okrem bežných odpadkových nádob budú počas silvestrovskej noci v zóne zábavy umiestnené veľkokapacitné kontajnery na odpad. O čistotu zóny sa bude v priebehu celej noci až do skorého rána starať niekoľko desiatok zamestnancov dodávateľov údržby a čistenia komunikácií.

Organizátori odporúčajú návštevníkom osláv, aby pri ceste do centra mesta použili najmä mestskú hromadnú dopravu. Prevádzka verejnej dopravy bude 31. decembra večer a 1. januára 2007 v skorých ranných hodinách posilnená z jednotlivých častí mesta do centra a z centra.

Počas silvestrovského programu budú platiť niektoré dopravné obmedzenia. Pešia zóna bude uzatvorená pre vjazd vozidiel od 16.00 h 31. decembra 2006 až do ranných hodín nasledujúceho dňa. Pre potreby technického zázemia programu bude tiež uzatvorená Klobučnícka ulica v časti medzi Primaciálnym námestím a Nedbalovou ulicou.

Do 3.00 h bude taktiež úplne uzatvorená Mostová ulica, vrátane električkovej dopravy. Od 23.00 h bude vylúčená električková doprava z Rázusovho a Vajanského nábrežia. Premávka električiek bude obnovená na Nový rok ráno.

Páčil sa vám článok?