Rada mládže pomáha deťom a mládeži

15.12.2006
Páčil sa vám článok?

Už od roku 2001 vyvíja činnosť Rada mládeže Bratislavského kraja, ktorej cieľom je predovšetkým presadzovať záujmy detských a mládežníckych organizácií voči verejnej správe.

Rada mládeže Bratislavského kraja združuje detské a mládežnícke organizácie Bratislavského kraja a spolupracuje so všetkými subjektmi, ktoré vyvíjajú aktivity prospešné deťom a mládeži. Spolupracuje tiež s miestnou samosprávou.

V rámci projektu Participácie mladých ľudí na miestnej a regionálnej úrovni spolupracuje aj s bratislavským magistrátom. Cieľom projektu je nadviazať dlhodobú spoluprácu so samosprávou s cieľom dosiahnuť legislatívno-systémové zmeny v prospech pôsobenia detských a mládežníckych organizácií.

Vlani v októbri sa napríklad podieľala na pripomienkovaní novely Zásad hlavného mesta SR Bratislavy k deťom a mládeži. V minulom i tomto roku pripravila projekt Daj vedieť, že si, ktorého cieľom bolo zviditeľnenie detských a mládežníckych organizácií, ako aj mediálny projekt na spoluprácu s printovými i elektronickými médiami pri tvorbe rubrík o mladých pre mladých.

Rada mládeže Bratislavského kraja združuje 18 detských a mládežníckych organizácií. Sídli na adrese: RMBK, Trhová ulica OST 975, P. O. Box 109, 841 02 Bratislava 42. Číslo bankového účtu je 2625043923/1100. Viac informácií o jej aktivitách môžu Bratislavčania získať na www.rmbk.mladez.sk

Páčil sa vám článok?