Vianočný strom sa rozžiari 28. novembra

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Aj keď sa zdá, že do Vianoc je ešte ďaleko, prípravy na sviatky zimy sú už v plnom prúde. Mesto okrem organizácie vianočných trhov pripravuje aj vianočný strom na Hlavnom námestí i vianočnú výzdobu.

Vianočný strom bude rozsvietený 28. novembra pri príležitosti začatia vianočných trhov. Od 28. novembra, teda prvého adventného víkendu, až do sviatku Troch kráľov bude v uliciach vianočná výzdoba. Magistrát zdobí vianočnou ilumináciou predovšetkým centrum mesta a dôležité komunikačné ťahy.

Ide konkrétne o Primaciálne námestie, Námestie SNP, Klobučnícku ulicu, ďalej Poštovú, Staromestskú, Špitálsku, Krížnu ulicu a Hodžovo námestie. Nový prvok tejto výzdoby uvidíme na Hlavnom námestí a Františkánskom námestí, kde budú medzi stánkami a v korunách stromov svetelné girlandy. Podľa hovorcu primátora Milana Vajdu v motívoch vianočnej iluminácie prevládajú hviezdice, sviečky a kométy.

Mesto má na vianočnú ilumináciu vyčlenených 180-tisíc korún. Ilumináciu ďalších vybraných komunikácií, námestí a verejných priestorov zabezpečujú vlastnými silami a prostriedkami aj niektoré mestské časti, napríklad Staré Mesto, Nové Mesto, Ružinov a Petržalka.

(lau)

Páčil sa vám článok?