Peniaze z aukcie fotografií pomôžu deťom

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V utorok 26. novembra sa v Zimnej záhrade Slovenského národného múzea uskutoční benefičná aukcia fotografií, ktorú v rámci projektu Hodina deťom organizuje Nadácia pre deti Slovenska v spolupráci so Slovenským národným múzeom a aukčnou spoločnosťou SOGA.

Aukciu otvorí starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, ktorý nad benefičnou aukciou prevzal záštitu. Vyvolávacia cena fotografií je vskutku ľudová - 55 Sk.

Dražené fotografie si môžete pozrieť v netradičných priestoroch od 18. do 25. novembra. Fotografie budú vystavené vo výkladoch prevádzok a obchodov v historickom centre Bratislavy (Korzo, Hlavné námestie). Na výstavu nebudete potrebovať lístok, nemusíte sa riadiť otváracími hodinami. Dobre sa oblečte a ak bude pršať, nezabudnite si zobrať dáždnik. V každej prevádzke, v ktorej budú fotografie vystavené, bude k dispozícii informačný leták, ktorý vám bude slúžiť ako malý sprievodca pouličnou galériou.

Na výstave budete mať možnosť vidieť 55 fotografií študentov a pedagógov Vysokej školy výtvarných umení, ako aj známych osobností súčasnej fotografie (Yuri Dojč, Ľubo Stacho, Jozef Sedlák, Andrej Bán, Martin Kollár, Alan Hyža, Juraj Bartoš, Ján Krížik, Lucia Nimcová a ďalší).

Vystavené fotografie sa 26. novembra presunú do Zimnej záhrady Slovenského národného múzea, kde sa o 16. hodine budú dražiť. Všetky získané financie poputujú do Fondu Hodina deťom.

(brn)

Páčil sa vám článok?