VIDEO: Dvoch bývalých zlatých Slávikov spojila nielen hudba, ale už aj spoločná knižka pre deti...

25.10.2021

Zdroj: FB Peter Nagy Music

Páčil sa vám článok?

Keď v roku 2014 Peter Nagy a Zuzana Smatanová nahrali spolu dueto Len pomaly, ku ktorému nakrútili aj videoklip, tak ešte netušili, že raz vytvoria aj knihu, ktorej bude on autorom a jeho mladšia kolegyňa sa zhostí úlohy ilustrátorky. Od októbra tohto roku je to však realita a dvojica na trh prichádza s publikáciou Peter Nagy pre deti.

Možno aj viacero generácií súčasných dospelých Slovákov vyrastalo pri počúvaní pesničiek ako sú Mandarinka Darinka, Bobi, Prečo krava nenosí žiadnu kravatu, Ping Pong, Sprayer Frayer alebo ich minimálne zo svojich detských čias pozná. Chytľavé melódie zložil a texty k nim napísal Peter Nagy, vďaka ktorému sa minimálne z dvoch detských interpretov - Michaely Paštékovej či Martina Madeja stali spevácke hviezdičky.

"Postavičky najznámejších pesničiek Petra Nagya, ktoré vymyslel, aby sa deti usmievali, oživila po rokoch štetcami a farbičkami speváčka Zuzana Smatanová. Prekvapilo vás to? Keď uvidíte dve blchy v sprche, nosorožca s ponožkami, kravy v cukrárni, mandarinku Darinku, psíka Bobiho, majora Potkana v podpalubí lietadla, fialovú zebru či ružovú tetu, poznáte, že Peter Nagy oslovil tú pravú ilustrátorku. Obrázky namaľovala s veľkým potešením a svoju hravú predstavivosť spojila s veselou fantáziou autora, aby sa čitatelia tejto knižky usmievali ešte viac," uviedlo vydavateľstvo IKAR pri príležitosti vydania knihy.

Publikácia obsahuje texty 15 pesničiek a to: Čarbičky, Malíček, Mačka pána skladateľa, Prečo krava nenosí žiadnu kravatu?, Major Potkan, Nosorožec, Dve malé blchy, Mandarinka Darinka, Bobi, Hovniválik, Zebra, Pingpong, Tiki-taka, Ružová teta, Vyspi sa do krásy.

"Je to úplne iný pocit, ako keď vychádza nový album… toto je iný svet, farebný, bez mrakov, bez hlbokých myšlienok o vzťahoch…toto je svet fantázie, ktorá ma na rok opantala a ja som sa ňou nechala viesť. Ďakujem Peter, nielen, že som s Tvojimi detskými pesničkami rástla, ale dostala som to krásne privilégium dať im kreslenú podobu. Vážim si to, že si práve do mňa vložil svoju dôveru. Nech s ňou zažívate len krásne momenty, ako my, keď sme ju vytvárali," napísala na svoj FB profil speváčka, muzikantka a najnovšie už aj ilustrátorka Zuzana Smatanová.

K spoločnej pesničke z roku 2014 pribudla o sedem rokov neskôr aj spoločná knižka...

(ars)

Môžete pomôcť kúpou umeleckého diela. Charitatívny aukčný salón prebehne opäť online

Pomáhajú aj v čase pandémie. Počas celého týždňa od 9. do 16. novembra 2021 sa bude konať už jedenásty ročník Charitatívneho aukčného salónu, ktorý prepája predaj hodnotných umeleckých diel a pomoc rodinám s telesne znevýhodneným členom. Pre pandémiu prebehne aukcia, ktorú organizuje Asociácia pomoci postihnutým (APPA) v spolupráci s Nadáciou TA3 a Aukčnou spoločnosťou SOGA, online. Diela si však pred aukciou budete môcť pozrieť aj osobne v galérii.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie