Račianske vinobranie bude plné atrakcií

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Množstvo súťaží, atrakcií, hudby a zábavy - taký je program tohtoročného vinobrania, ktoré bude v polovici septembra v mestskej časti Rača. Chýbať, samozrejme, nebude víno, či to budúce vo forme burčiaku, alebo to z predchádzajúcich úrod vo forme ušľachtilého moku.

Tohtoročné Račianske vinobranie sa začína už 14. septembra popoludní tzv. piatkovým burčiakovým tréningom, v rámci ktorého sa pred Kultúrnym strediskom Račan postupne predstavia viaceré dychové hudby. V sobotu a v nedeľu 15. a 16. septembra bude veselo na Námestí hrdinov a v amfiteátroch v Knižkovej doline a na Žarnovickej ulici. Predstavia sa tu dychovky, folklórne súbory, ale aj country, rockové a popové skupiny

Ani tento rok nebudú na Račianskom vinobraní chýbať atraktívne súťaže. Tie budú vyhodnotené v sobotu 15. 9. o 19.00 na Námestí hrdinov, keď vyhlásia víťazov súťaží o najkrajší račiansky strapec hrozna, o najkrajšiu úpravu rodinného domu a o logo vinobrania. Samozrejme na vinobraní nesmie chýbať súťaž v žonglovaní, ktorému sa venuje nejeden Račan. Súťaž bude v nedeľu 16. 9. od 14.00 v amfiteátri v Knižkovej doline a pôjde, ako ináč, opäť o pokus o slovenský rekord. Račianske gazdinky sa pokúsia pripraviť kilometrový koláč, ktorý budú môcť návštevníci vinobrania ochutnať v sobotu 15. 9. od 16.00 pred Miestnym úradom Rača. Deti budú zase súťažiť, ktorá škola urobí v amfiteátri na Žarnoviskej ulici najdlhšiu račiansku stonožku. Organizátori sľubujú, že tohtoročné Račianske vinobranie bude stáť opäť zato.

Páčil sa vám článok?