Račianske hody so súbojom Miesiželezov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Aj tento rok budú niektoré račianske ulice a kultúrne stánky patriť Račianskym hodom, ktoré sa uskutočnia od piatku 4. mája do nedele 6. mája. Pre všetkých, ktorí sa nechajú návštevou Rače zlákať pripravili organizátori bohatý program.

Tohtoročné Račianske hody sa oficiálne začnú piatkovým slávnostným vyhlásením výsledkov IV. račianskej ochutnávky vín. Hlavný program je naplánovaný na sobotu a nedeľu. V sobotu od 14. a v nedeľu od 12. hodiny bude pred Obecným domom na Alstrovej ulici verejná ochutnávka vín Vinohradníckeho spolku. Pred kultúrnym strediskom Račan bude od 13.00 až do 19.00 znieť dychová hudba.

Najväčším ťahákom nedeľného programu bude o 15. hodine na Námestí hrdinov Súboj Miesiželezov, čo je vyzývací duel silových žonglérov Milana Šunderlíka a Milana Roskopfa, ktorí sa pokúsia prekonať svetový rekord v tejto disciplíne. Už od skorého rána však Námestím hrdinov bude znieť dychová a folklórna hudba.

Vyvrcholením programu bude okrem súboja silákov koncert dychovej hudby Moravienka a Záhorienka (15.30), zábavný program Už len to nám chýbalo (17.30) a večerná ľudová veselica so skupinou Yperit (19.00).

(brn)

Páčil sa vám článok?