V PKO bude opäť Vianočný Country Bál

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Predvianočný čas Všetkých priam láka a ťahá do plných obchodných domov, natlačených trhovísk a výpredajov. Ale čas vo veľkom dave ľudí a nekončiacom pohybe pozýva aj na iné udalosti. Tou je nepochybne Tradičný Country Bál na Dunaji, ktorý sa koná už viac ako 15 rokov v Bratislave tento krát počas posledného víkendu pred Vianočnými sviatkami.

Hostiteľ Vlado Grežo, pripravuje už viac ako 15 rokov country podujatia pre  slovenskú scénu, ako aj  televíznu obrazovku  K nim patrí aj tradičný Country bál na Dunaji.

K programu bude patriť celý rad slovenských hudobných skupín, ktoré sa uvedú na troch pódiách Parky kultúry a oddychu. Na tom hlavnom, v spoločenskej hale PKO sa postupne predstavia skupiny Veslári, Nový Rownák, Louiziana, Čochciari, Jazci ako aj svojrázny Bukasový Masív. Predstaví a uvedie ich Vlado Grežo, moderátor a hostiteľ, ktorý tiež privíta na scéne svetoznámu lektorku írskych tancov Mauru Shanahan. Tá prisľúbila, že dokáže naučiť plné PKO tancovať jeden z tradičných tancov Írska.

V programe tiež nebudú chýbať ukážky tancov divokého západu kombinovaných s nádhernými country tancami v podaní tanečníkov zo skupín Niagara, Merlyn, Texasky, Slniečko a Ponny Express. Ak sa však bude divákom zdať program na hlavnom pódiu „hustý“, budú sa môcť presunúť do predsália, kde sa im predstavia skupiny z celého Slovenska - Kredenc, Čochciari, Korýtko, 29 stún a tiež jedinečná keltská hudba v podaní skupiny Keltieg.

Pre všetkých, nielen tanca chtivých, bude pripravený súťažný program jazdy na rozvášnenom divokom býkovi, streľba do súťažných terčov s pravými anglickými šípkami, popíjanie piva (aj trochu naopak) a vyhlásený bude aj najlepšie tancujúci pár, a najkrajšie sa usmievajúca „deva“.

Prekvapenie na záver, či skorší vianočný darček spirituálov a gospelov divákom prinesie skupina Sklo a Vianočnú náladu tiež jedinečný Country Dedo Mráz so Snehulienkou.

Ak predpokladáte, že je to už všetko, mýlite sa. Vianočný Country Bál je len sobotno-večernou scénou Festivalu s názvom „Country Trh 2000“. Festival sa začína 16. decembra (v sobotu ráno) tanečnými seminármi pod vedením najlepších lektorov z oblastí tanečných štýlov: clogging, mexické polky, baletná príprava a írsky tanec. Ako to dopadne, na to sa príďte pozrieť do Parku kultúry a oddychu dňa 16. decembra 2000. Všetci ste srdečne pozvaní.

(brn)

Páčil sa vám článok?