Bratislavské noviny boli a sú súkromnými novinami

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že Bratislavské noviny vychádzajú už tretí rok, vo vedomí niektorých Bratislavčanov sú vnímané ako noviny, ktoré vydáva magistrát hlavného mesta či niektorá bratislavská mestská časť.

Naposledy sa takáto formulácia objavila aj v renomovanom ekonomickom týždenníku TREND, a preto sme sa rozhodli uviesť tieto chýry na pravú mieru.

BRATISLAVSKÉ NOVINY vydáva od začiatku ich vychádzania súkromná spoločnosť Nivel Plus, s. r. o. Bratislava. Vydavateľ ani noviny nemajú žiadne obchodné ani iné väzby na magistrát mesta Bratislava, ani na iný orgán miestnej samosprávy či štátnej správy v meste. Noviny sú financované výlučne zo súkromných finančných prostriedkov získaných z predaja inzercie v týchto novinách.

Redakcia ani vydavateľ nedostávajú na vydávanie Bratislavských novín žiadny finančný ani iný príspevok mesta Bratislavy či niektorej z mestských častí, nie sú financované ani z daní obyvateľov Bratislavy. Preto sa redakcia Bratislavských novín, ako aj ich vydavateľ ohradzujú proti akémukoľvek spájaniu novín s orgánmi miestnej samosprávy či štátnej správy - sú od nich nezávislé tak finančne, ako aj obsahovo.

Spoločnosť NIVEL PLUS, s. r. o., však okrem vydávania Bratislavských novín zabezpečuje nakladateľsky výrobu Staromestských novín, ktorých vydavateľom je mestská časť Staré Mesto, a ktoré vychádzajú len na území mestskej časti Staré Mesto. To môže byť aj dôvodom, prečo niektorí ľudia spájajú Bratislavské noviny s magistrátom či mestskou časťou Staré Mesto.

Redakcia

Páčil sa vám článok?