Kultúra online: Dnes večer si dajte Mira Žbirku, Petra Stašáka či slampoetry, zajtra prečíta rozprávky Braňo Jobus

17.3.2020
Meky Žbirka doma

Zdroj: Facebook/ Miro Žbirka

Páčil sa vám článok?

Prečítajte si aktuálnu ponuku kultúrnych podujatí, ktoré prebiehajú na sociálnych sieťach umelcov, ktorí sa pridali k vlne solidarity.

1. Sedím doma a (nie) je mi smutno koncert. Improvizovaný minikoncert zahrá dnes o 21:00 na svojom facebookovom profile spevák Miro Žbirka. Repertoár živého vysielania budú tvoriť piesne, ktoré si želali fanúšikovia. "Chystám pre vás livestream z domu. Aké piesne by ste chceli počuť? Z vašich piesní zostavím playlist," napísal v sobotu 14. marca. V repertoári nebude chýbať asi ani aktuálna skladba Sedím doma. V tisícke komentárov, ktoré sa objavili pod jeho oznamom, fanúšikovia spomínali aj Baladu o poľných vtákoch aj Atlantídu.

2. Poézia slam. "Pozorne sledujeme situáciu a keďže to na skorý návrat do klubov nevyzerá, rozhodli sme sa reagovať online kultúrou. Za zamknutými dverami budeme streamovať do vašich obývačiek koncerty alebo iné kultúrne podujatia, " informuje Kulurák klub na Facebooku. Začiatok Exhibícia slam poetry začína dnes o 20:00. Vysielať sa bude online na YT kanáli ClubStreamer ( https://www.youtube.com/channel/UC4-kQwR-5aVJ4ONxj3bAErA ) a na FB kanáli Kulturák klubu ( https://www.facebook.com/kulturakklub/ )

Podporiť ich môžete aj zakúpením si dobrovoľného vstupného, ktoré sa použije na prevádzkové náklady klubu či pre umelcov. 
Svoje vystúpenie potvrdili Anatol Svahilec (CZ), Miško Krakovský, Gyenge Veroni, Tomáš Straka, Mara, Samčo Brat Dážďoviek, Patrik, Michal „Bruchowski“ Komžík, Martin Jochym a Andrej Remeník.

3. Koncert Peter Stašák. Avizuje, že nakoľko boli jeho koncerty v marci zrušené, pripravil si online koncert na spríjemnenie chvíľ v podobe živého vysielania na youtube, ktorý si môžete z domu vychutnať už dnes o 18:00.

4. Jobusov Karantenníček 3. časť.  Každý deň o 11.00 pred obedom prečíta jednu rozprávku zo svojej knihy Zvon hudobník a autor Branislav Jobus. Diať sa tak bude v streame na jeho fanúšikovskej facebookovej stránke

(nc)

Páčil sa vám článok?