VIDEO: SND sa so zosnulou herečkou Monikou Potokárovou rozlúčilo dojímavým spôsobom...

29.11.2019

Zdroj: SND

Páčil sa vám článok?

Aj keď Slovenské národné divadlo oznámilo, že sa nebude konať žiadna oficiálna rozlúčka s herečkou Monikou Potokárovou, nakoľko si to neželala jej rodina, tak dnes jej SND vzdalo poslednú poctu aj prostredníctvom dojímavého videa zverejneného na facebookovej stránke činohry.

Mladá, len 27-ročná herečka Monika Potokárová účinkovala v SND v 12 predstaveniach, pričom niektoré z nich boli doslova postavené na jej osobe. Jedným z nich bol napríklad Kabaret Normalizácia alebo Modlitba pre Martu, kde Monika stvárnila zakázanú československú speváčku Martu Kubišovú. Okrem toho ju v činohre obsadili aj do troch nových hier, ktoré sa ešte len pripravovali. Jej nečakané úmrtie zaskočilo a šokovalo všetkých - manžela Róberta Rotha, kolegov z "národného", ale aj divadelných priaznivcov. Tí ju poznali a milovali vďaka presvedčivým výkonom na doskách, ktoré vraj znamenajú svet.   

Ona sa rozhodla ten svoj i náš svet opustiť v pondelok 25. novembra 2019 v skorých ranných hodinách, čím podľa niektorých kolegov na chvíľu zastavila vesmír.  Zrazu si všetci uvedomili, že niektorí ľudia sú skrátka nenahraditeľní a možno aj nedocenení. Opäť sa potvrdilo, že hodnotu ľudí si najviac uvedomíme až vtedy, keď ich strácame... Krásne to vyjadril jeden z jej starších kolegov z činohry SND - pán František Kovár: "Anjeli strážni, čo ste robili? Kde ste boli v tú osudovú chvíľu? Vy viete, že človek nepočuje, keď niekomu potichu puká srdce. Len sudičky to vedeli. Pýšili sa, koľko talentu jej nadelili, ale zamlčali jej údel človečí. Monika, zostali spomienky a v každej z nich k tebe naša láska."
Činohra SND na svojej facebookovej stránke zverejnila aj dojímavé video, ktorým sa so zosnulou herečkou Monikou Potokárovou symbolicky rozlúčilo. 

Pozrieť si ho môžete tu:

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie