Niekoľko tipov na zaujímavý vianočný darček

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

S blížiacimi sa vianočnými sviatkami narastá panika tých, ktorí ešte nestihli nakúpiť vianočné darčeky. Mnohí tak neurobili z dôvodu časovej tiesne, tí ďalší preto, že jednoducho neprišli na to, čím svojich najbližších vlastne obdarovať.

Ak sa chcete vyvarovať tradičných ponožiek a papúč, čítajte nasledujúce riadky. Ponúkame vám niekoľko tipov na zaujímavý a veríme, že i „neokukaný“ darček pre vaše mamy, otcov, starých rodičov, súrodencov, priateľov, milenky či kolegov.

ČAJ. Je vhodným univerzálnym darčekom pre ľudí všetkých vekových kategórií. Kvalitný čaj si v kovovej čajovej dóze dlhší čas uchová svoju arómu. Rôzne druhy váženého čaju nájdete aj v obchodnom dome Atlon na Námestí SNP, kde vám ho nasypú do niektorej z ponúkaných kovových dóz, ktoré samé pôsobia milým estetickým dojmom.

VÍNO. Červené alebo biele je ideálnym darom pre milovníkov tohto ušľachtilého moku. Ozajstnému znalcovi dobrého vína urobíte radosť kvalitným značkovým vínom, ktoré v hojnom množstve ponúka napríklad nedávno otvorená Vinotéka sv. Urbana. Fundovaný personál vám poradí pri výbere tej správnej značky z niektorej z najlepších oblastí pestovania vínnej révy.

RÁM NA FOTO. Nejde síce o darček finančne nákladný, avšak v spojení s fotografiou, ktorou sa chcete milovanej osobe dennodenne pripomínať aj týmto spôsobom, splní svoj účel. Netreba sa obmedzovať len na továrensky vyrobené rámčeky, vlastnej tvorivosti sa medze nekladú. Nafarbite ho, alebo ozdobte podľa vlastnej fantázie.

PLOSKAČKA. Placatá nerezová fľaštička, ktorá k nám prišla z Ameriky, sa stáva čoraz obľúbenejšou. Je vhodná skôr pre tých, ktorí sa počas prechádzok v prírode potrebujú zahriať dúškom niečoho ostrejšieho. Na trhu nájdete rôzne veľkosti buď v čisto kovovej úprave alebo potiahnutú rôznofarebnou kožou.

KREDITNÁ KARTA. Nenásilný spôsob, ako niekoho obdarovať finančnou hotovosťou. Lepšie ako obálka s papierovými bankovkami sa bude pod stromčekom vynímať plastiková karta, ktorá aspoň na prvý pohľad ukrýva darovaný peňažný obnos. Pri tejto forme darčeka je nevyhnutné dať si pozor na finančnú inštitúciu, v ktorej budete účet otvárať, aby sa obdarovaný pri prvom kontakte s bankovým automatom nedočkal veľkého sklamania.

INTERNET. Darček vhodný len pre majiteľa osobného počítača. V ponuke je množstvo pripojení s rôznymi dĺžkami predplatených minút a výškou mesačného paušálu. Verte, že pre počítačového maniaka neexistuje lepší darček. Ak ním chcete obdarovať niekoho z vlastnej domácnosti, nezabudnite strážiť telefónny účet.

ZÁJAZD. Tento typ obdarovania nepatrí medzi najlacnejšie, no rozhodne zapôsobí. Čo myslíte, aká bude reakcia vašej manželky či priateľky, keď ju hneď po Vianociach vytiahnete z uzimenej strednej Európy na vyhriatu pláž kdesi v Karibskom mori? V ponuke je niekoľko exkluzívnych zájazdov od viacerých cestovných kancelárií, len si vybrať.

(brn)
KRESBA - unicef

Páčil sa vám článok?