Ružinovská lýra opäť hľadá textárov a skladateľov,máte možnosť sa prihlásiť

29.10.2019
Ružinovská lýra

Zdroj: Cultus Ružinov

Páčil sa vám článok?

Ružinovská lýra aj tento rok hľadá skladateľov a textárov zo Slovenska. Tentokrát zaznie v duchu živého orchestra symphonic. Víťazná pieseň získa publicitu a mediálnu podporu v rádiu.

Ružinovská lýra je  súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu medzi širokým publikom, ako aj zahrať si v sprievode profesionálnej doprovodnej kapely a sláčikovej sekcie symfonického orchestra. Jediný festival pôvodnej tvorby v Bratislavskom kraji otvorí svoje brány vo veľkom finálovom kole 8. decembra 2019 o 19:00 v SD Nivy, Súťažná 18. 

"Z Ružinova pochádza mnoho hudobníkov, na ktorých môžeme byť naozaj hrdí a veríme, že je medzi nami aj veľa nových talentov. Ružinovská lýra je tu práve preto, aby dostali šancu ukázať, čo dokážu. Tento rok bude o to zaujímavejší, že súťažiacich bude sprevádzať profesionálna kapela a sláčiková sekcia symfonického orchestra, takže to rozhodne bude zážitok ako pre účinkujúcich ako aj pre divákov.", povedal starosta Ružinova Martin Chren.

Súťažiaci môžu posielať svoje prihlášky do 18.11.2019. Podmienkou je, aby hudba aj text boli autorské, text bol v slovenskom jazyku a aby súťažiaci (textár alebo skladateľ alebo interprét) bol zo SR. Následne porota vyberie 10 finalistov.

Výherca súťaže získa mediálnu podporu seba a svojej skladby v RTVS. Zároveň každý finalista dostane nahrávku a notový materiál ku svojej skladbe.

​Počas finálového večera prebehne hlasovanie o cenu diváka, ktorého vyberú diváci. Výherca získa poukážku v hodnote 300 €. 

Organizátormi sú MČ Bratislava Ružinov a CULTUS Ružinov. Festival podporilo Rádio Regina.

 (ts, ms)

Páčil sa vám článok?