Zdravie človeku nevynahradia žiadne peniaze

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V plnom predvianočnom nákupnom nasadení sme tentoraz zastavili tých najupachtenejších bratislavských chod­cov, ktorých sme sa spýtali na ich vianočné želania a novoročné predsavzatia.

Michal A., lesný robotník: Darček, ktorý si želám nájsť pod vianočným stromčekom, manželka už kúpila. Aspoň dúfam. A čo si želám do nového roka? Aby bol lepší, ako ten predošlý, aj keď ani tento rok nebol najhorší.

Roman V., nezamestnaný: Mal by som asi povedať, že si želám nájsť čo najskôr dobrú prácu. Priznám sa však, že za ten čas, čo nemám robotu, som si tak zvykol, že mi už ani nechýba. Len tie peniaze by sa zišli. Takže si vlastne želám, aby som si nejaký ten džob našiel.

Matilda M., sekretárka: Má také malé neobvyklé želanie, až sa to hanbím povedať. (Len povedzte.) Stále si neviem nájsť priateľa, ktorý by ma chápal, mal rád a bol úprimný. Verím, že aj keď ho nedostanem pod stromček, na budúci rok ho určite stretnem.

Ivana P., študentka: Možno to vyznie pateticky, ale želám si len zdravie, lásku a porozumenie. Ak to všetko človek má, vtedy môže povedať, že je spokojný. A čo by som chcela nájsť pod vianočným stromčekom? To vám nepoviem. Môj Ježiško to však veľmi dobre vie.

Michal Z., operátor: Ten najkrajší darček som už dostal v septembri vo voľbách, keď nám svitlo na lepšie časy.

Anna K., skladníčka: Hlavne to zdravie si želám. Ja som už staršia žena a veľmi dobre viem, čo je v živote naozaj dôležité. Mladý človek si to možno až tak neuvedomuje, ale neskôr azda každý pochopí, že zdravíčko nevynahradia žiadne peniaze a majetky.

(pol)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?