Vitajte na prechádzke po Laurinskej ulici

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dnešným dňom je ukončená ďalšia etapa obnovy bratislavskej pešej zóny. Vynovená a vydláždená Laurinská ulica tak ponúka príjemnú prechádzku po krásnejúcom korze, ktoré sa v uplynulých štyroch rokoch podarilo naplno prebrať k životu a vrátiť mu jeho niekdajší lesk.

Nová dlažba, dobové osvetlenie a smetné koše, novovysadené stromy, obnovené domy, znovutvorené kaviarne - to všetko dá­va Laurinskej ulici stále príťažlivejšiu tvár.

Ako v tejto súvislosti uviedol starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, je príjemné konštatovať, že bratislavské korzo opäť žije. „Chcel by som pozvať všetkých Staromešťanov a Bratislavčanov na prechádzku po Laurinskej ulici, ktorú chceme opäť vrátiť chodcom,“ uviedol starosta Ďurkovský. Vyjadril presvedčenie, že vynovená Laurinská bude pekným predvianočným darčekom všetkým obyvateľom, ktorý majú Bratislavu a jej Staré Mesto radi. Tí, čo 10. decembra pozvanie starostu prijali, pochutili si na dobrom predvianočnom guláši a varenom víne, ktoré Andrej Ďurkovský spoluobčanom ponúkal.

Vzhľadom na predvianočný čas vyzvala mestská časť Staré Mesto všetkých obchodníkov, živnostníkov a podnikateľov, ktorí majú svoje prevádzky na korze, aby predĺžili otváracie hodiny a umožnili tam ľuďom nakupovať až do 20. hodiny. Treba oceniť prístup staromestských obchodníkov, ktorí svojim zákazníkom vyšli vo väčšine prípadov v ústrety.

Nová dlažba na Laurinskej ulici prikryla unikátne archeologické nálezy, ktoré pri rekonštrukcii jej povrchu objavili mestskí pamiatkari. Na jar túto časť ulice dotvorí zavesená replika mreže, ktorá spolu s osvetlením v dlažbe bude symbolizovať pôvodnú Laurinskú bránu, zvyšky ktorej tu našli.

(red)

Vianočný tovar a všakovaké dobroty lákajú na Vianočné trhy na Hlavnom námestí už tradične tisícky Bratislavčanov. Okrem kúpy vianočných darčekov tu možno precítiť aj pravú predsviatočnú atmosféru.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?