Tip na víkend: Užite si Pivný fest v Modre či Folkový koncert Martina Geišberga u Marka Twaina

24.8.2019
Mark Twain - Karloveská zátoka

Zdroj: Facebook/ Kamel klub

Páčil sa vám článok?

Ak ešte stále váhate, čo s načatým víkendom, prinášame vám zopár tipov. Gurmáni si môžu užiť víkend na Pivnom feste v Modre, Limbašských dožinkoch či Malej vínnej uličke v Pezinku, zaujímavý program nájdete aj na Hrade Červený kameň či v Karloveskej zátoke u Marka Twaina.

Pivný fest Modra

Máte radi pivo? V Modre sa dnes koná 2.ročník Festivalu pre milovníkov zlatého moku. Festival začne o 14-tej a organizátori pre návštevníkov pripravili 16 druhov piva a rôzne pivné súťaže. Pripravený je aj hudobný program, o 16.00 hod vystúpi skupina Reset a navečer o 20.00 sa na vás teší skupina Music art . Pivný fest nájdete na priestranstve pred Kultúrnym domom Modra na Sokolskej 8.

Folkové koncerty u Marka Twaina

Krásne zákutia Karloveskej zátoky počas leta zaujímavé akcie a podujatia. V spolupráci s Klubom Mark Twain, Hudobným klubom Kamel a BKIS dnes pre návštevníkov vystúpi o 19.00 h MARTIN GEIŠBERG & DANIEL ŠPINER / SANDONORIKO.

Martin Geišberg je publiku dlhoročne známy svojou hudobnou tvorbou, no taktiež ako dramaturg, režisér a aj autor divadelnej hudby. Daniel Špiner aktívne spolupracuje s viacerými slovenskými autormi a umelcami ako napríklad Katarína Koščová, Andrej Šeban.
Sandoriko je autorský projekt s autorskou hudbou a textami, ktoré sú magicko-realistické a hudba poetická, občas premiešaná básňami, nebrániaca sa ani experimentu. Vstup je pre všetkých voľný.

Ľudové umelecké remeslá na Hrade Červený Kameň

SNM-Múzeum Červený Kameň v spolupráci s o.z. Tradičné ľudové umelecké remeslá pozývajú všetkých, ktorí majú radi ľudovú remeselnú tvorbu na podujatie Ľudové umelecké remeslá, ktoré sa aktuálne koná na hrade Červený Kameň počas celého víkendu. Program je od rána 9-tej hodiny počas oboch víkendových dní.

Počas podujatia sa návštevníkom predstaví štyridsať ľudových výrobcov ako napríklad hrnčiari, keramikári, drevorezbári, tokári, sklári, drotári a mnohí ďalší. Remeselníci budú predvádzať svoje remeslá. Pre deti je pripravená keramická dieľňa a pre najmenších aj drevený kolotoč. Spolek u Člověka predvedie pradenia, plstenie a spracovanie vlny z obdobia stredoveku.

Malá Vínna ulička 

Už piaty ročník Malých vínnych uličiek pokračuje, a to v sobotu 24. augusta. Tešiť sa môžete na miestnych vinárov, lokálne syry a iné dobroty. Vystúpenie kapely začína od 19-stej hodiny.

Konzumácia vína prebieha lístkovým systémom. Je potrebné mať zakúpený štartovací degustačný balík v hodnote 11 eur. Ten obsahuje pohárik, 10 kusov degustačných lístkov a pásku na ruku. Po minutí lístkov si môžete dokúpiť ľubovoľný počet lístkov. Jeden degustačný lístok je v hodnote 0,50 eur a pri štandardných vínach sa rovná jednej vzorke, čo je 0,5 dcl vína. Malá Vínna ulička sa bude konať  dnes od 16-tej hodiny na Radničnom námestí v uličke pod Dolným kostolom v Pezinku.

Vegánsky piknik v Sade Janka Kráľa

Na vegánskom pikniku je vítaný každý, kto sa chce inšpirovať novými chuťami, zdieľať svoje obľúbené vegánske recepty s ostatnými a spoznať nových ľudí. Vezmite so sebou partnera, rodinu, dvojnohých či štvornohých kamošov.

Myšlienka vegánskych piknikov spočíva v tom, že každý účastník prinesie vegánske jedlo. Následne každý ochutnáva z prinesených pokrmov, čo chce a koľko chce.  Vegánske jedlo neobsahuje mäso, ryby a živočíšne zložky (mlieko, syr, vajcia, med či E-čka živočíšneho pôvodu). Môžete napr. upiecť koláč, spraviť jednoduchú pomazánku či niečo dobré navariť. Ak prinesiete vlastné jedlo, napíšte na papierik zloženie alebo aspoň zoznam alergénov. Túto informáciu ocenia najmä alergici.

Ak žiadne vegánske recepty a jedlá nepoznáte, nezúfajte - orieškami, surovým či sušeným ovocím alebo zeleninou nič nepokazíte. Inšpirujete sa a nabudúce sa možno odvážite aj čosi pripraviť.

Prineste si so sebou vegánske jedlo, deku či karimatku na sedenie, misku, tanier a príbor-nie jednorazové a nejaké hry, karty alebo športové. Vegánsky sa bude hodovať dnes o 16:30 hod v Sade Janka Kráľa.

Limbašské dožinky

Súčasťou podujatia budú kulinárske špeciality na grile a guláš, vínna ulička limbašských vinárov, pre deti je pripravený mušt, pre dospelých zas prvý burčiak. Pochutiť si môžete na špecialitách z domácej špajzky. Súčasťou dožiniek sú aj handmade trhy a tvorivé dielne pre deti a dospelých.  Limbašské dožinky sú spojené s predajnou výstavou obrazov Tatiany Kozákovej.

Limbašské dožinky prebiehajú dnes od rána do večera 20-tej hodiny v Galérii Tajnička vo dvore na SNP 32 v Limbachu.

(nc)

Páčil sa vám článok?