Smútok v Starej tržnici: S Ďuďom z Hexu sa rozlúčila verejnosť, priatelia a fanúšikovia

19.8.2019
Verejná rozlúčka Petra Ďoďa Dudáka

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Členovia kapely Hex a najbližšia rodina zosnulého speváka Petra Ďuďa Dudáka v pondelok podvečer umožnili fanúšikom a verejnosti rozlúčiť sa so svojím obľúbeným spevákom. Rozlúčka sa konala v bratislavskej Starej tržnici. Na pódiu vystúpila okrem členov kapely Hex aj jeho dcéra Mária spoločne s jeho mladšou sestrou Katkou a partnerkou.

Na pódiu vystúpili Petrova priateľka Mirka, jeho dcéra Mária z prvého manželstva a mladšia sestra Katarína. Ako prvá sa lúčila o jeho o 4 roky mladšia sestra Katka.

"Toto je asi najťažia vec, ktorú som v živote robila. Naši rodičia ma poprosili, aby som vám dnes povedala pár slov a ospravedlnila ich, že tu dnes večer s Peťkom a s nami nie sú," prihovorila sa na úvod. "Je pre nás útechou vidieť, že Peťko bude žiť ďalej nielen v našich spomienkach a srdciach, ale aj v srdciach vás, jeho fanúšikov, priateľov a známych, ktorých si získal svojou hudbou a tým, akým bol krásnym a čistým človekom. Spomínam si, keď som ako prváčka začala chodiť na klavír a tebe otočenému chrbtom som hrávala akordy a ty si vždy správne uhádol všetky tóny. Pamätám si, ako v našej detskej izbe viseli plagáty Duran Duran a The Cure..." pokračovala so slzami v očiach jeho sestra svoj smútočný prejav. "Pamätám si na váš prvý koncert.. Pamätám si na tvoje pásikavé tričká, ako si rád cestoval a vychutnával neznáme miesta všetkými zmyslami."  Prezradila, že od detstva žil vo svojom svete, ktorý bol naplnený hudbou. Publikum ju na záver podporilo veľkým smútočným potleskom. 

Fanúšikovia mali možnosť napísať odkazy do kondolečnej knihy. Pri pohľade na Ďuďove fotky sa mnohí z nich neubránili slzám smútku.

​Následne vystúpili členovia kapely Hex. "Už sa plaví na inej lodi a ja sa hnevám, že nás nechal tu samých a prajem mu na tu plavbu čisté nebo a dobrý vietor, tak zbohom Peter, " lúčil sa gitarista  Martin "Fefe" Žúži.

"Ďakujem, že ste prišli a venovali mu túto krátku chvílu, "povedal kolega Jozef „Jožko“ Jurička.

Ďakovanie a verejnú rozlúčku ukončil spomienkovou rečou Tomáš „Yxo“ Dohňanský. "To je človek, ktorý rozdával radosť a bude ju rozdávať stále. Ďuďo bude stále žiť, bol renesančný, bol niekedy pozadu, niekedy dopredu ako teraz..Milujeme ho stále, aj ho budeme milovať, nech je viac takýchto ľudí na svete, ako bol náš Ďuďo," povedal na záver Yxo. Starou tržnicou znel na záver rozlúčky potlesk.

Na jeho verejnú spomienkovú rozlúčku prišli do Starej tržnice nielen kolegovia z hudobnej brandže, hudobník Laco Lučenič či skupina Bad Karma Boy, ale aj herci Ady Hajdu,Vladimír Kobielski či Marek Fašiang.

(nc)

Páčil sa vám článok?