VIDEO: Umelec prišiel na Bratislavský hrad v pomaľovanom aute, ale policajti proti nemu zakročili

8.8.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Vo štvrtok 8. 8. o 18,00 hod mal na Bratislavskom hrade vernisáž slovenský výtvarník Daniel Brogyányi. Ten sa miesto konania svojej výstavy prišiel v pestrofarebne pomaľovanom osobnom automobile, ktoré však okamžite vzbudilo pozornosť policajnej hliadky. Muži zákona mu z vozidla odobrali technický preukaz aj tabuľky s EČV. Aký na to mali dôvod?

Pre takúto formu propagácie dnešnej vernisáže a následnej výstavy diel výtvarníka Daniela Brogyányiho nemali bratislavskí policajti príliš veľké pochopenie. "Prešiel som na tom aute asi 1,8 km po Palisádach a všimol som si za sebou policajné auto. Keď som zabočil do areálu Bratislavského hradu, tak oni zapli majáky a išli za mnou. Zastavili ma a podrobili kontrole, hoci som už nebol na cestnej komunikácii. Ukázalo sa, že im ani neprekážalo to, že auto je pomaľované, pričom v techničáku je uvedená modrá farba karosérie, ale mali výhrady voči tomu, že je farbami pokryté aj zadné okno. Darmo som argumentoval tým, že napríklad taký pick-up nemá vôbec zadné okno a v pohode sa s ním jazdí. Oni boli neoblomní a trvali na svojom, že takto upravené auto je v rozpore so zákonom a odobrali mi technický preukaz ako aj tabuľky s evidenčným číslom."             

Zdroj: FB G.B.

​Policajt odoberá z umelcovho auta tabuľky s EČV. O presný dôvod na tento zákrok sme požiadali hovorcu Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Michala Szeiffa: "Vo Vami uvedenom prípade bol dôvod zadržania 2 ks TEČ a OEV časť I bol ten, že farba vozidla nebola totožná tak, ako bolo uvedené v dokladoch v zmysle § 72 ods. 1 písm. a) zák. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke."

(ars)

Páčil sa vám článok?