FOTO: Vo veku 58 rokov zomrel spisovateľ Maroš Bančej

18.7.2019

Zdroj: FB M.M.B.

Páčil sa vám článok?

Vo veku 58 rokov zomrel v stredu (17. 7.) slovenský spisovateľ, básnik, textár a publicista Maroš Bančej. Pre TASR to potvrdila rodina zosnulého a svoj zármutok na sociálnych sieťach vyjadrovali desiatky jeho známych - ľudí z literárneho či umeleckého sveta.

Maroš Bančej sa narodil 4. septembra 1960 v Michalovciach. V roku 1990 sa stal redaktorom, potom šéfredaktorom časopisu pre mladú literatúru Dotyky, kde pôsobil takmer desať rokov a mal výrazný podiel na jeho tematickej a obsahovej orientácii. Pracoval aj ako šéfredaktor vydavateľstva ARS-LITERA. Od roku 1999 pracoval v Slovenskom rozhlase, neskôr ako šéfredaktor Rádia Devín. Neskôr pôsobil v Národnom osvetovom centre.

Do literatúry sa zapísal dielami ako Výstrel z motyky: (Správa o prievane), Vampiriáda či Príliš tesná koža. Pred niekoľkými rokmi sa oženil so spisovateľkou Barborou Pribilincovou, ale manželstvo im príliš dlho nevydržalo. Niekoľko rokov Maroša trápila zákerná choroba a veľmi trpel. V spoločnosti sa v posledných mesiacoch sa už veľmi neukazoval... Česť jeho pamiatke!

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie