Aj folklórny súbor Radosť rozdával radosť na festivale seniorských speváckych zborov v Dúbravke

17.7.2019

Zdroj: Eva Frťalová

Páčil sa vám článok?

Cez víkend sa v dúbravskom Dome kultúry uskutočnil IV. Ročník Festivalu seniorských speváckych súborov. Zúčastnil sa ho aj folklórny spevácky súbor Radosť z Pezinka, ktorý naň každoročne pozývajú. Aj Radostníci vo svojom 15 minútovom vystúpení predviedli svoje osvedčené „hity" aj sólistov, ale možnosť vyniknúť dostali všetci členovia súboru. A zlatým klincom podujatia bolo záverečné spoločné posedenie, kde spontánne spievali všetci prítomní...

Týmto svojím temperamentným speváckym vystúpením sa folklórny súbor Radosť zaradil už tradične medzi to najlepšie, čo festival ponúkol, ale  interpretačným prejavom zaujala aj spevácka skupina KYTICA z Bratislavy-Devínskej Novej Vsi  alebo folklórna formácia Leváranky z Veľkých Levár. 

Po ukončení speváckych vystúpení pozvali organizátori spevákov na zaslúžený guláš a iné drobné občerstvenie. Na tomto milom posedení Radostníci opäť zahviezdili, keď ich umelecký vedúci Štefan Šalát si, nehľadiac na únavu, vzal svoj akordeón a hral jednu krásnu ľudovú pieseň za druhou a spevom a tancom sa k nemu pripojili nielen jeho kolegyne a kolegovia zo súboru, ale aj ostatní prítomní. Všetci spoločne tak vytvorili krásny rámec tohto podľa zúčastnených seniorov naozaj skvelého podujatia. 

Eva Frťalová

Páčil sa vám článok?