Kultúrne leto zacielilo svoj program aj pre deti: Teší sa na ne Divadlo SpozaVoza či Divadlo PIKI

10.7.2019
Rozprávky pri Dome Kultúrne leto a hradné slávnosti

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

Festivalový program Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava ponúka aj počas svojho 44. ročníka programy určené rodinám a detským návštevníkom. Pozrite si prehľad pripraveného programu.

Rozprávkové divadelné predstavenia sú pripravené každú druhú stredu na Rudnayovom námestí pri Dóme sv. Martina v rámci cyklu Rozprávky pri Dóme, každú sobotu v Starej tržnici a v rámci programu Shakespeare na hrade môžu návštevníci stráviť nedeľné júlové popoludnia so známymi rozprávkovými postavičkami, ktoré vystúpia v dekoráciách slávnych shakespearových hier.

Rozprávky pri Dóme

Rudnayovo námestie

10.7.2019

Čáry - máry fuk! o 17.00 h

Zábavná show pre deti spojená s novými pokusmi a interaktívnymi predstaveniami.

Tajomstvo oceána (Divadlo SpozaVoza) o 18.00 h

Bábkové predstavenie, ktoré vzniklo na motívy knihy Gerda - Príbeh veľryby od Adriána Macha, rozpovie príbeh o malej veľrybe, ktorá sa jedného dňa ocitne sama. V inscenácii hrajú dvaja herci na rôznych hudobných nástrojoch, ktoré dotvárajú podmorskú atmosféru. Predstavenie odkrýva aj enviro tému a snaží sa už v detskom veku prebudiť záujem o triedenie odpadu a čistotu okolo seba.

24.7.2019, 17:00

Janko a Marienka (Divadlo zo Šuflíka)

Čarovná klasika v originálnom prevedení s bábkami v životnej veľkosti. V hlbokom lese môže zablúdiť každý a nečudo, že sa v ňom stratia aj naši malí hrdinovia príbehu Janko a Marienka. V tmavej hore objavia sladké prekvapenie, domček z medovníčkov. No nie je všetko zlato, čo sa blyští! V chutnej chalúpke na nich striehne zlá ježibaba. Tešiť sa môžete nielen na veľké bábky, ale aj na pesničky s prvkami terchovskej ľudovej hudby a folklórne tance!

7.8. o 17.00 hod

Fónka a Tonka z Gramofónie (Divadlo pod balkónom)

Máte radi zábavu, radi tancujete, bádate a spievate? To všetko Vám ponúknu dve  škriatkovské princezné Fónka a Tónka z Gramofónie, ktoré putujú svetom so svojimi pesničkami na Časostroji – gramostroji a hľadajú si kamarátov. V predstavení sa deti naučia nové pesničky, tance a uvidia rôzne efekty.

 21.8. o 17.00 hod.

Mravoučné príbehy tetky Betky (Teátro Neline)

Kde bolo, tam bolo, v jednom úplne normálnom meste bývala staršia osoba, ktorá sa volala Alžbeta Tajničková. Nebola to len taká obyčajná staršia osoba. Deti v celom meste ju priam zbožňovali a ich rodičia si ju nesmierne vážili. Viete prečo? Pretože vedela nájsť liek na všetky detské choroby na celom svete. Nešťastní rodičia sa na ňu obracali s prosbami o radu ako vyliečiť ich ratolesti. A pretože všetko vedela, tak ju volali tetka Betka Vševedka.

Shakespeare s deťmi na hrade

Bratislavský hrad

Paskudárium Divadlo PIKI

14. júla 2019 o 16.00 hod.

Predstavenie vzniklo podľa knižky D.Taragela „Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov.“ Paskudárium, čiže Múzeum neposlušných detí, založil významný odborník na detskú neposlušnosť, profesor Samojed, v detstve tiež poriadny neposlušník, loptoš a paskudník. Prostredníctvom divadelnej prechádzky po tomto múzeu sa deti dozvedia, ako pán profesor pracoval. Uvidia špeciálne prístroje na zisťovanie detskej neposlušnosti a zoznámia sa s prípadmi výnimočne neposlušných detí, ako sú: mľaskajúci chlapček, špinavá Anička, lenivý Tóno a Vierka, ktorá sa špárala v nose.

Hrajú:  Katarína Aulitisová, Ľubomír Piktor

Veľkí herci malým deťom

Divadlo Úsmev

21.7.2019 o 16.00 hod.

Viete, čo všetko musia vedieť klauni, aby sa zapáčili usporiadateľovi a vyhrali konkurz do cirkusu? A kto zo známych hercov bude sedieť v porote? Neváhajte a príďte sa pozrieť! Klauniáda s pesničkami pre deti od 4 do 10 rokov. 

Hrajú: A. Michalidesová, S. Michalidesová, V. Hanák, L. Tischler, R. Gregorička.

Mestské divadlo na trhu

V spolupráci so Starou tržnicou
Každú sobotu o 11:00  hod.

6.7.2019  Divadlo Pod Hríbikom: Karkulka a vlk

13.7.2019 Divadlo SpozaVoza: Sova

20.7.2019 Teatro Neline: O lúke, motýľovi a kvetinovej víle

3.8.2019 - Teatro Neline: Rozprávkový domček
10.8.2019 - Divadlo na Hojdačke: Na Zemi dobre mi (envirorozprávka)
17.8.2019 - Teatro Neline: Uštrikovaná rozprávka
24.8.2019 - MaKiLe: Hadík Vadík a časostroj (výlet do minulosti)
31.8.2019 - Divadlo Pod Hríbikom: Princezná Rozmarínka 

Páčil sa vám článok?