Hlavnou témou festivalu Bratislava Design Week budú vzťahy

2.6.2019
Staré Mesto žije dizajnom: bratislava design week 2017 otvorila svoje brány. - Samy Rio
Páčil sa vám článok?

Vzťahy v širokom slova zmysle budú hlavnou témou 10. ročníka festivalu dizajnu a dizajnovej kultúry Bratislava Design Week (BADW), ktorý sa v hlavnom meste uskutoční 6. až 9. júna

Na návštevníkov čakajú výstavy medzinárodných hostí aj súčasných slovenských dizajnérov. Informovali o tom hlavní organizátori z občianskeho združenia (OZ) Aparát.

"Vzťahy sú významnou vrstvou v našich životoch, rovnako dôležité sú aj pre dizajn. Nielen tie medziľudské, ale aj tie v kontexte - vzťahy k minulosti, budúcnosti, prítomnosti, vzťahy k prostrediu, medzi materiálmi a technológiami, vzťahy kultúrne a sociálne či vzťahy k talentu a biznisu," uviedli organizátori v súvislosti s nosnou témou jubilejného ročníka.

Najviac výstav sa na tohtoročnm festivale sústredí v Hlavnej centrále Zoya Gallery na Ventúrskej ulici. Súčasťou festivalu budú i prezentácie výrobcov, koncerty, performancie či workshopy pre deti.

Tento rok v edícii Majstri BADW uvedú dizajnéra, intermediálneho umelca, textilného výtvarníka a pedagóga Karola Pichlera.

(TASR)

Páčil sa vám článok?