VIDEO: Nový videoklip a veľkolepé otvorenie štadióna na Tehelnom poli

22.5.2019
0
Elán

Zdroj: archív

Páčil sa vám článok?

Kultúrne otvorenie nového národného futbalového štadióna na Tehelnom poli sa blíži! Už 29.mája si môžete vychutnať veľkolepú šou. Vystúpi na nej legendárna slovenská kapela Elán a jej hostia - fantastickí tanečníci z Čarovných ostrohov a raper Majk Spirit.

Na otvorenie štadióna a veľkolepú šou sa tešia všetci účinkujúci. „Čarovné ostrohy pri tejto príležitosti nahrali vlastný videoklip a pesničku v štúdiu Hej dzunu, dzunu, ktorú poznáte skôr ako Macejka. Pieseň sme venovali všetkým slovenským športovcom. Vychutnajte si Čarovné ostrohy v netradičnej polohe ako spevákov či futbalistov,“ povedal pre banoviny.sk choreograf a tanečník Čarovných ostrohov Peter Živner. Ten robil choreografiu aj k videoklipu, hudbu zas Ľubo Horňák z Elánu, ktorý je zároveň autorom hudby mnohých slovenských muzikálov na Novej scéne.

Dramaturgom celého podujatia je Juraj Čurný. „Lokalita Tehelné pole je miesto, kde sa v minulosti odohrávali predovšetkým nezabudnuteľné športové udalosti, ale bolo aj dejiskom prvého koncertu svetovej hudobnej hviezdy, na ktorý sa mohla dostať široká verejnosť – a to Stevie Wondera v máji 1989. Pri zostavovaní programu prvého koncertu na „novom“ Tehelnom poli som vychádzal z toho, že v tejto oblasti by ho mal otvárať najúspešnejší a najslávnejší domáci interpret,“ povedal Juraj Čurný.

Práve preto dramaturgiu prvého hudobného večera v tomto novom priestore chcel postaviť na troch hudobných pilieroch. „Okrem Elánu, ktorý reprezentuje pesničkový pop-rock, tu bude aj Majk Spirit. Ten reprezentuje hudbu súčasnej generácie. A v kontraste s tým dostane priestor aj hudba, ktorú si prenášame z generácie na generáciu a tvorí jeden zo základov našej národnej identity – folklór. Súbor Čarovné ostrohy nám ho predvedie v súčasnej a modernej podobe. Súboru sa darí zachovať kultúrne bohatstvo našich predkov a zároveň ho predviesť tak, že osloví aj človeka na konci druhej dekády 21. storočia,“ doplnil obsah programu J. Čurný.

 FOTOGALÉRIA:

​Ak máte záujem vyhrať lístky na tento koncert (vyžrebujeme 4x2 lístky), sleduje Facebook Bratislavských novín

Vyžrebovanými víťazmi, ktorí dostanú po 2 lístky, sú Barbora Galanidisová, Iveta Moravčíková, Rene Stransky a Mária Pániková Grúberová. Srdečne gratulujeme, budeme Vás kontaktovať cez správu na FB.

(lb)

Páčil sa vám článok?