Kto je ďalší? Veľký úspech slovenského filmu v zahraničí!

21.5.2019
0
Kto je ďalší

Zdroj: Youtube - Kto je ďalší - Trailer

Páčil sa vám článok?

Do našich kín príde až o dva mesiace, no už teraz má na konte významné ocenenia. Nový slovenský film "Kto je ďalší?" je nakrútený podľa skutočných príbehov z viacerých krajín sveta. Zobrazuje osudy mladých ľudí, ktorých internet priviedol až na hranicu života a smrti.

Kontroverzný film režiséra Mira Drobného, ktorý už režíroval RYTMUS Sídliskový sen, OVCE.sk získal pred plánovanou premiérou v slovenských kinách 22. augusta 2019 už dve víťazstvá a viaceré nominácie na zahraničných festivaloch. „Záujem medzinárodnej odbornej verejnosti nás príjemne potešil. Na festivaloch zaujala aktuálnosť a kontroverznosť tém, autentickosť a emocionálnosť príbehov," nechal sa počuť  režisér Miro Drobný.

Inšpiráciou mu boli tri skutočné prípady mladých ľudí zo Slovenska, Kanady a Ruska. „Tieto príbehy sú vyrozprávané jazykom mladej generácie," povedal režisér a zároveň autor scenárov Miro Drobný. Autentickosť prostredia podtrhli aj reálne lokality, v ktorých sa príbehy v skutočnosti udiali. Filmoví protagonisti tak postupne pracovali vo Francúzsku, Číne, Honkongu, Južnej Kórei, Českej republike a samozrejme na Slovensku.

Aj hudobná stránka filmu má rovnako medzinárodný rozmer. Britský spevák Liam Adams vytvoril pre film skladbu Don´t let me fall, titulná skladba Voicelless pochádza z pera populárnej autorky Celeste Buckhingham, raperka Aless pridala skladbu Tisíc dôvodov a svetoznáma speváčka a herečka Demi Lovato poskytla jeden zo svojich hitov Skyscaper.

Víťazné ocenenia si film už odniesol z medzinárodného festivalu v Minsku a v Moskve. Medzi ďalšie ocenenia patria nominácie na 21. ročníku Medzinárodného festivalu v Barcelone, 12. ročníku Medzinárodného festivalu v škótskom Glasgowe, 20. ročníku Medzinárodného filmového festivalu vo francúzskom Aubagne. Ďalšie ocenenia prišli z festivalov v Bukurešti, Istanbule, Mumbai, Lagose či amerického Kentucky.

Zdá sa, že slovenskí diváci sa naozaj majú na čo tešiť.

(lb)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie