Mikuláš príde na Hviezdoslavovo námestie

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V predvečer Mikuláša 5. decembra sa na Hviezdoslavovom námestí pred budovou Slovenského národného divadla rozžiari vianočný strom. Sviečky, tak ako po minulé roky, symbolicky rozsvieti Mikuláš, ktorý spolu s početným sprievodom príde na koči ťahanom koňmi.

Mikulášsky program sa začne o pol piatej. Až do príchodu Mikuláša sa o dobrú náladu postarajú markízackí kakaovníci Martin a Igor a vystúpenia detských súborov. Mikuláš ani tento rok nezabudne obdariť najmenších sladkosťami, ktoré spolu s výzdobou vianočného stromu zabezpečila spoločnosť Pepsi-Cola.

Tohtoročný vianočný strom bude niesť prívlastok strom charity, pretože časť výťažku z predaja v stánkoch, ktoré budú rozložené pod stromom, bude venovaná na Konto bariéry. Finančné prostriedky budú použité na nákup kompenzačných pomôcok pre postihnuté deti.

V drevených stánkoch v tvare hviezdy, ktoré budú opäť umiestnené pod vianočným stromom, sa budú tento rok predávať drevené hračky, ručne vyrábané šperky, pohľadnice UNICEF, ale aj starostovský punč, ktorý budú uzimeným okoloidúcim podávať známe tváre kultúrneho a spoločenského života. V jednom zo stánkov by mal byť tiež pohyblivý betlehem. Za uvedenie do chodu bude treba prispieť tiež nejakou tou korunou. Jedno zo šiestich predajných miest bude vyhradené charitatívnym organizáciám.

Mestská časť Staré Mesto tento rok pripravila pre Bratislavčanov ešte jedno prekvapenie. Súčasne s rozžiarením vianočného stromu by sa mali rozsvietiť i tisíce malých žiaroviek na aleji stromov lemujúcich Hviezdoslavovo námestie. Vznikne tak akási vysvietená promenáda, po ktorej sa bude dať poprechádzať a aj počas chladných decembrových večerov vychutnávať predvianočnú atmosféru v centre Bratislavy.

(mil)

Páčil sa vám článok?