Mesto by mohlo byť vyzdobené ako Paríž

30.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

S blížiacimi sa vianočnými sviatkami v uliciach nášho mesta zavládne vianočná atmosféra, na námestiach pribudnú vianočné stromy, začnú sa vianočné trhy, obchody budú preplnené vianočným tovarom. V uliciach Bratislavy sme sa chodcov tentoraz spýtali, ako vnímajú vianočnú výzdobu v centre mesta a vo svojom okolí.

Michal P., čašník: Verím, že výzdoba bude ešte krajšia ako minulý rok, najmä v centre mesta. Hlavné námestie a vianočné trhy sa už začínajú podobať na podobné akcie v iných hlavných mestách. Aj keď sú v porovnaní s pražskými či viedenskými malé, napriek tomu tam vždy vládne príjemná atmosféra. Človek ani v mraze neodolá poháriku vareného vínka, punču, či dobrej pečenej klobáske.

Darina K., učiteľka: Dúfam, že nás radní páni niečím prekvapia. Výzdoba v centre mesta ešte ako tak ujde, v okrajových častiach mesta a na sídliskách je to už horšie. Zopár hviezdičiek a anjelikov na stĺpoch osvetlenia vianočnú atmosféru nespraví. V každej mestskej časti by mali byť podobné trhy ako v centre na Hlavnom námestí.

Ignác. Č., podnikateľ: Neviem aká bude výzdoba, ale privítal by som, keby sa začala podobať vianočnej výzdobe v európskych veľkomestách. Ten, kto videl ako je vysvietená Champs-Elysées v Paríži môže len ticho závidieť. Keby sme mali aj u nás takto vysvietenú nejakú ulicu, dal by som pred zástupcami mesta klobúk dolu.

Anna F., predavačka: Aj my v obchode už robíme vianočnú výzdobu. Myslím si, že keď sa výklady vyzdobia vianočnými motívmi, prispieva to ku skrášleniu nielen obchodu ale aj ulice. Ak je výklad nápadito upravený, ľudia sa pri ňom pristavia a možno si odnesú aj kúsok príjemnej vianočnej atmosféry.

(lan)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?